10. 04. 2017.

RECEPT ZA NEVJEROVATNO UKUSAN DOMAĆI MANČMALOU


KOlač koji ne treba previše predstavljati, on je jednom riječju, SAVRŠEN. Nevjerovatnog okusa, koji nas rado vrati u djetinjstvo, te kada jedan kolačić probamo, za nekoliko minuta primjetimo da smo skoro već više od pola tepsije pojeli. KOač, koji uvijek možete poslžiti, i koji će vam uvijek apsolutno svi rado jesti, upravo zbog svoje jedinstvene originalnosti.

Potrebni sastojci:

Za biskvit :

6 žumanaca,
10 ravnih kašika šećera,
6 punih kašika brašna,
3 kašike kakaa,
1 vanilin šećer,
Pola praška za pecivo,
200 ml mleka,
100 ml ulja.


Za fil :

20 kašika šećera (10+10),
6 belanaca,
1 vanilin šećer,
4 kašike hladne vode,
Za glazuru :

150 g čokolade,
5 kašika ulja,
5 kašika vode.

Priprema:

Korak 1: Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mleko i ulje i mikserom sve lepo sjedinite. U brašno dodajte prašak za pecivo i umešajte ga. Brašno i kakao dodajte u smesu sa jajima, pa umešajte varjačom (ne mikserom).

Korak 2: Smesu za biskvit izlijte na pek papir, pa pecite u rerni zagrejanoj na 200o C 20 minuta. Dok se biskvit peče mikserom umutite belanca dok se ne dobije čvrsta smesa. Znaćete da su belanca gotova kada prevrnete vanglu, a smesa stoji. Ubacite 10 kašika šećera i vanilin šećer, pa mutite još.



Korak 3: U šerpicu stavite 10 kašika šećera i 4 kašike vode, pa ušpinujte. Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri, pa da počne da peni i kada počne da se zgušnjava tj da bude gušće od vode (kao sirup) gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodajte u belnaca sve vreme muteći.

Korak 4: Smesu rasporedite po kori i vratite na još 10 minutau rernu koju ste smanjile na 120o C. Glazuru napravite od čokolade, ulja i vode. Prelijte Mančmelou i odmah ga isecite na kocke i ostavite da se ohladi i stegne.

Posle par sati navalite na kolač i uživajte u svakom zalgaju :D !

supersavjeti.info

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design