22. 04. 2017.

KOLAČ SA BANANAMA KOJI OSVAJA INTERNET :)


Savršen kolač za sve domaćice, koje vole brz, a pritome veoma jednostavan kolač u svome domu. Veoma je brz za napraviti, i neće vam oduzeti mnogo vremena. Uvijek je možete poslužiti gostima, kao i poslužiti na nekom prijemu.


Naravno, ono što vam je najbitnije, vašoj porodici će se itekako svidjeti, a djeci da ne govorimo. Ovaj će kolač vaši klinci, i vieše nego voljeti, i uvijek rado jesti, tako da se nećete pokajati ukoliko ga napravite.

Sastojci:


Tijesto:

9 jaja
9 kašika šećera
9 kašika mljevenih oraha
2 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo



Fil:

1 litar mlijeka
2 vanila pudinga
4 kašike brašna
2 kesice vanila šećera
250 grama putera
2 kašike šećera u prahu


Čokoladna glazura:

120 gr čokolade za kuhanje
80 gr putera
8 kašika slatke pavlake


I još:

6 banana
400 ml slatke pavlake
sok iz jednog limuna

Priprema:

Tijesto:

Odvojiti bijelanca pa ih umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer, jedno po jedno žumance i mutiti miskerom sve dok se ne dobije gusta čvrsta masa.


Pomiješati orahe, brašno i prašak pa pažljivo dodati smjesi od jaja. Pecite u plitkom, velikom plehu. Hladno tijesto presijecite na dva dijela.

Fil:

Pomiješajte brašno, puding i vanilin šećer s malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da se kuha, dodajte šećer i kad provrije dodajte puding. Ohladite fil i povremeno promiješajte da se ne uhvati korica.


Umutite pjenasto puter sa šećerom u prahu pa postepeno dodajte puding sobne temperature.

Filovanje:

Na tanjir staviti dio tijesta, prelijte polovinom fila, pa stavite drugi dio tijesta i ostatak fila.


Očistite bananu, rasijecite ih po dužini na pola i poprskajte ih limunovim sokom pa poslažite po filu i prelijte glazurom.

Možete umotati folijom donji dio kolača da vam se glazura ne sliva previše, ali banane treba dobro zaliti glazurom da ne pocrne.



receptizapet.blogspot.ba / namirnice.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design