22. 04. 2017.

OVO JE NAJBOLJA I NAJSOČNIJA ČOKOLADNA TORTA KOJU SAM PROBALA, A ZA NJU VAM NE TREBA MARGARIN NITI MASLAC.. MORATE PROBATI!

Fotografija Recepti za top jela i poslastice.
Sastojci
kore
4 jaja
8 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
2 kašike mleka


1 kašikica praška za pecivo
4 kašike kakaa
4 kašike ulja

fil
1/2 L slatke pavlake
4oo gr čokolade

preliv
2 kašike šećera
ruma po želji
2 kašike kakaa
2 dcl mleka

Priprema
1.mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.


2.za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.
3.za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust.
4.kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.

Posluživanje
za sat vremena se može seći i služiti
www.coolinarika.com
Fotografija Recepti za top jela i poslastice.
Fotografija Recepti za top jela i poslastice.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design