22. 04. 2017.

OVO JE PRAVA UMJETNOST: Probajte žandar baklavu nad baklavama!!! Za nju kažu oni koji su probali da je dosta bolja od klasične baklave.

Fotografija Recepti za top jela i poslastice.
Sastojci:
Jufke:
6 dkg maslaca


1 jaje
brašna po potrebi,te
masnoće za začin

fil:
1/4 kg  slatkog kajmaka
1/4 kg oraha
oko 2 dcl mlijeka

Priprema:
Zamijesi se tijesto i rasuču 2 jufke. Jufke se srolaju na oklagiju ako da se naprave cijevi od tijesta i ostave sušiti preko noći.

Suhe jufke se svuku sa oklagije, izrežu na komade dužine 10-12 cm, slože u zamašćenu tepsiju i peku, okrećući u tepsiji da porumene sa svake strane. Pripremi se fil od slatkog kajmaka i mljevenih oraha kuhanih u mlijeku. Pripremi se i šerbe. Kada je jufka pečena, zalije se šerbetom, ohladi, a onda filuje.
Fotografija Recepti za top jela i poslastice.
Fotografija Recepti za top jela i poslastice.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design