18. 04. 2017.

UKUSAN I BRZ KOKAČIĆ - GRIZ KOCKE KOJE SE NE PEKU



Ukusan i veoma brz kolačić koji se ne peče. Oduševit će vaše ukćane, kao i najzahtjevnije goste. Možete ga napraviti za svaku prigodu, i vjerujte da vas neće razočarati. Nadamo se da ćete ga u skorije vrijeme praviti, jer ćete se odmah zaljubiti u njegov nejverovatan okus.


Za podlogu:
1/2 l vode
1/2 l mlijeka
20 dag šećera
20 dag grisa
10 dag čokolade


Za kremu:
1 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
15 dag margarina
2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)


Za čokoladnu glazuru: 
15 dag čokolade,
3 žlice ulja,
5 dag margarina,
2 žlice šećera u prahu,
5 žlica mlijeka


Priprema:
Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom. Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna.

U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa. Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom. Skuhati pudinge na klasičan način.


Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu. U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag.

Kremom premazati podlogu od grisa. Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom.



receptizapet.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design