21. 04. 2017.

KROMPIR VOLIM NA SVE NAČINE ALI OVAJ RECEPT MI JE PUN POGODAK





Predstavljamo vam jedan od najboljih receptića z pripremu krompirica, koji će vas i ivse nego oduseviti, i uvijek cete ga praviti, kada ga jednom probate. Ukoliko pravite nedjeljnji ručak, ovi krompirići su odličan izbor. Nadamo se da ćete poslušati naš savjet i napraviti ove krompiriće već danas i zajedno sa vašom porodicom uživati u njihovom nevjerovatnom okusu.



Sastojci

1 kg krompira

60gr putera

3 kašike ribanog parmezana


so, biber

šaka svežeg peršuna



Priprema

1.Krompir oljuštiti i sa jedne strane odsijeći tanak sloj kako bi krompir mogli ravno da polegnemo. Potom sa gornje strane uzdužno zasijeći krompir do 3/4 visine u razmaku od nekih 5mm. Savijet je da  krompir probodete drvenim štapićem po dužini te tako bez problema da zasijecate nožem a da ne presiječete krompir do kraja.


Kad završite zasijecanje izvučete štapić i imate savršeno zasečen krompir :)

2.Ugrijte rernu na 220C. Premažite tepsiju puterom, poredajte zasiječen krompir koji ćete posoliti (i pobiberiti) po ukusu, te sa rastopljenim puterom premažite sve krompire tako da maslaca ode i u zasiječene dijelove krompira. Krompir se peče oko 40-45min.


3.Krompir izvaditi i posuti sa 3 kašike parmezana, pa vratiti da se dopeče dok ne porumeni (još 10-ak minuta).

Fotografija Torte Kolaci.

moja-kuhinja.net

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design