22. 04. 2017.

NE ZNA SE DA LI JE BOLJA HLADNA ILI TOPLA - VEKNA OD MLJEVENOG MESA



Nevjerovatno ukusna vekna od mjevenog mesa, koja će vas odmah osovjiti, svojim jednistvenim okusom. Jednostavna je i veoma zahvalna za napraviti, jer će vas brzo zasititi, i dugo nećete biti gladni. Toplo vam preporučujemo ovu veknu za današnji ručak, jer se zaista nećete pokajati, jer će cijela porodica uživati u njenom iznimno bogatim sastojcima.


Sastojci

800 gr mljevenog mesa

3 kriske hleba

2 kom crvene pecene paprike

2 kom jaja


malo persuna

1 glavica crnog luka

1 kafena kasicica senfa

malo soli,bibera,belog luka




Priprema

1.Mljeveno meso umijesiti rukama sa ocjedjenom sredinom od hljeba, koje prethodno trebate natopiti u vodi. Dodati jaja, sitno isjeckan luk,senf,sitno sjeckanu papriku,dimljeno meso i zacine.

Sve to dobro umijesiti pa ostaviti u frizideru da malo odstoji.


Zatim rastanjiti kao plocu na aluminijumskoj foliji debljine jednog prsta.

2.Na blizi kraj ploce poredati stapice kackavalja cio red i pazljivo uz pomoc folije urolati kao rolat.

Premazati uljem i staviti u podmazan pleh u rernu da se pece.


3.Peci oko 45 minuta na 220 stepeni i u toku pecenje nekoliko puta polivati sa saftom iz rerne.

mojakuhinja.net





0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design