21. 04. 2017.

NIKAD BRŽE KIFLICE NISAM NAPRAVILA TOPE SE USTIMA SIROMAŠKICE


Sastojci
300ml ulja
150ml vruce vode
1 prasak za pecivo
cca 500g brasna


za valjanje:
cca 200g secera u prahu
1 vanilin secer

Priprema
1. Ukljucite rernu na 200 stepeni.
2. Pomesajte vodu i ulje, sipajte prasak za pecivo i promesajte pa dodajte brasno postepeno mesajuci najpre kasikom a zatim i rukom.
3. Testo podelite na 3-4 loptice (ja sam na 2 i dobila sam 16 vecih kiflica, ali mamine male su sladje) pa na pobrasnjenoj dasci najpre rukom oblikujte spljosteni krug a zatim rastanjite oklagijom.

Stavite na svaki deo po malo marmelade (ja stavila fenomenalni argentinski sir od dunja) i motajte kiflice koje redjate na pleh sa pek papirom i odmah pecete dok ne porumene. Ako vam se testo lista samo pritisnite prstom tu i tamo; kiflice budu 'rosave' kad se ispeku, ali secer to lepo prekrije ;)
4. Vruce kiflice valjajte u prah secer pomesan sa vanilinim secerom.

Posluživanje
Lepse su kad se ohlade (vise krckaju)

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design