18. 04. 2017.

NEVJEROVATNO UKUSAN DIJETALNI DESERT - TORTA LEDENI VJETAR



Ukoliko ste ljubitelji voćnog deserta, a još pritome želite da tortica nema puno kalorija, onda ste našli pravi receptić Torta LEDENI VJETAR, ima ukupno 2141 kcal, a još pritome ju možete isjeckati na više komada i sebi rasporediti, i naravno bez gtižnje savjesti svaki dan pojesti po komad-dva. Iskreno se nadamo da ćete uživati u svakom zalogaju, a pored toga što je dijetalna, slobodno je možete pripremiti i za bilo koji drugi povod, jer okus je neopisivo dobar.


Potrebni sastojci:

Biskvit:
140 g zobenih mekinja
50 g pšeničnih mekinja
1 prašak za pecivo
30 g proteina sirutke s okusom vanilije
3 jaja
350 ml malomasnog mlijeka
8 g rastopljenog kokosovog ulja

Krema:
550 ml malomasnog mlijeka
80 g gustina
1 štapić vanilije
150 g grčkog jogurta (samo za gornju kremu)
Voće po izboru

Priprema:
Sastojke za biskvit dobro izmiješati i pustiti da stoje 15 minuta. Upaliti pećnicu na 180°C da se zagrije. Dok smjesa stoji, skuhati kremu: 500 ml mlijeka sa stevijom grijati na laganoj vatri. U odvojenoj posudi pomiješati vaniliju, gustin i 50 ml mlijeka koja se ulije u dobro zagrijano (ne smije prokuhati) mlijeko. Miješati na laganoj vatri dok se ne dobije gusta krema.

Ugasiti vatru i pustiti da se hladi, dobro je svako toliko promiješati da se ne stvara korica na površini. U ovoj se fazi još ne koristi grčki jogurt. Nakon što smjesa za biskvit odstoji, treba ju podijeliti na dva dijela i staviti peći oko 45 min. Ja sam pekla u dvije jednake keramičke posude obložene masnim papirom istovremeno (dimenzije 15×30 cm), ali može se peći i jedan po jedan.

Znati ćete da je biskvit pečen kada ga probodete čačkalicom a ona ostane potpuno suha. Izvaditi biskvite iz pećnice i pustiti da se hlade. Brže će se ohladiti ako ih izvadite i iz posuda na stol pa laganim pokretima odlijepite masni papir. Na nekoliko mjesta probodite biskvit vilicom. Jedan ohlađeni biskvit staviti u posudu (ja sam koristila onu u kojoj se pekao, zbog dimenzija) i premazati s 2/3 kreme od vanilije.

Krema je gusta pa ju treba strpljivo razmazivati. Na kremu se slaže sloj tanko narezanih listića kiwija, što gušće da ne bude rupa. Potom treba staviti drugi biskvit. Slijedi opet krema, s time da se u preostalu kremu dodaje 150 g grčkog jogurta i još malo stevije te se dobro promiješa; ta gornja krema više nalikuje na šlag. Ukrasiti kolač tanko narezanom bananom.

Kolač bi trebao preko noći stajati u frižideru, kako bi dobio ljepšu i čvršću strukturu.

receptizapet.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design