13. 04. 2017.

TORTA KOJA NESTAJE U TREN OKA - PJENASTA ČOKOLADNA TORTA



Jednostavna i brza pjenasta tort, koje će vam se naprosto topiti u ustima. Kao što vidite jako lijepo izgleda, tako da je uvijek možete poslužiti vaši gostima, ili ako je u pitanj neka druga vrsta prijema. Odličnog je okusa u što ćete se uvjeriti i sami ukoliko se odlučite napravite je u skorije vrijeme.


 POTREBNO JE:

ZA KORE:

6 jaja,
6 kašika šećera,
1kašika ulja,
1prašak za pecivo,
6 kašika brašna,
3 kašike kakaoa.



ZA FIL:

2 pudinga od čokolade,
1 l mlijeka,
250 g šećera,
200 g kokosovog brašna,
2 kesice želatina,
3 dl slatke pavlake,
3 dl čokoladnog mleka za natapanje kora,
1 šlag,
50 g rendane čokolade.




PRIPREMA:

Umutite jaja sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte ostale navedene sastojke i ispecite koru u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. U mlijeku skuhajte oba pudinga sa šećerom i kokosovim brašnom.

Dok je smjesa vruća, dodajte želatin i dobro promješajte. Ostavite fil da se ohladi, pa u njega dodajte pjenasto umućenu slatku pavlaku. Koru presjecite na dva djela i svaki natopite čokoladnim mlijekom i filujte. Odozgo stavite šlag i pospite rendanom čokoladom.

tortekolaci.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design