13. 04. 2017.

ČOKOLADNA TORTA NEODOLJIVOG OKUSA I IZGLEDA



Neodoljiva čokoladna torta za sve ljubitelje čokolade i čokoladnoga :)) Kao što već vidite, zgleda fantastično, i veoma bogato, tako da je uvijek možete poslužiti uz svaku prigodu i najzahtjevnijim gostima, koji će vam pokušati naći neku manu na njoj, ali vjerujte da neće uspjeti, jer je ona upravo jedinstvena. Stoga, bacite se na posao i napravite ju već danas :))


Sastojci:

- 125 ml mleka

- 500 g čokolade za kuvanje

- 250 g omekšalog putera

- 250 g šećera

- 4 jajeta

- 100 g gustina

- 250 g keksa

- 3 kašike kakaoa

- 1 prašak za pecivo

- 600 ml slatke pavlake

- 6 kašika ruma



Priprema:

Rernu zagrijte na 175 stepeni. Mlijeko stavite na vatru da se polako zagrije. Nasejckajte 100 g čokolade, rastopite je u mlijeku i ostavite da se smjesa prohladi. Umutite puter i šećer, pa naizmjenično sa 50 g gustina umiješajte jedno po jedno jaje.


Izmiješajte zasebno ostatak gustina, keksa, kašiku kakaoa i prašak za pecivo, pa tu smesu umješajte zajedno s prohlađenim čokoladnim mlekom.

Tijesto sipajte u namašćeni kalup, pecite ga u rerni 30 minuta, pa izvadite da se ohladi. Zagrijte slatku pavlaku, pa je sklonite s vatre.

Krupno nasjeckajte preostalih 400 g čokolade i rastopite je u pavlaci. Izlijte smjesu u posudu za mućenje i ostavite dva sata u frižideru.

Čokoladno tijesto presjecite na tri kore, pa ih poprskajte rumom. Ohlađenu čokoladnu smjesu promješajte, njom nafilujte kore i tortu ukrasite po želji.



receptizapet.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design