29. 03. 2017.

BIT ĆE VAM ŽAO UKOLIKO IH NE PROBATE - PALAČINKE PUNJENE ŠAMPINJONIMA


Nevjerovatnog okusa, tako jednostavne i jeftine pripreme, da ih morate probati, jer vjerujte nam da e vam  biti žao ukoliko ovaj užitak ne probate. Slobodno ih već danas pripremite vašim klincima, jer će ih odmah zavoljeti, možete ih servirati čak i za doručak, ili neki drugi obrok, zašto da ne... :))



8 palačinki

ulje za pečenje nadjevenih palačinki

Za nadjev:

30 g maslaca

70 g mladog luka

500 g šampinjona

2 žličice Vegete

100 g naribanog sira edamera

100 g kukuruza šećerca

1 kašika nasjeckanog peršuna



Umak:

30 g maslaca

400 g svježeg paradjaza

1 žlica Vegete

3 kašike Ketchupa ljutog

250 ml vrhnja za kuhanje



Priprema

1.Na 2-3 žlice maslaca popecite narezani mladi luk.

2.Dodajte šampinjone narezane na listiće i Vegetu. Pirjajte dok tekućina ne ispari, pa posudu maknite s vatre.

3.U još tople šampinjone umiješajte sir, kukuruz i peršin.

4.Na maslacu propirjajte rajčice narezane na kockice, dodajte Vegetu i pirjajte još 10-ak minuta.



5.Umiješajte ketchup i vrhnje te kuhajte 2-3 minute.

6.Na svaku palačinku stavite 1-2 žlice nadjeva od šampinjona i preklopite na četvrtine.

7.Nadjevene palačinke stavite u širu tavu i na ulju ih popecite sa svake strane 1-2 minute.


Posluživanje

Prelijte umakom od paradajza i poslužite.

no-limit.info

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design