27. 03. 2017.

RECEPT DOBIJEN TEŠKOM MUKOM IZ JEDNOG RESTORANA ZA TIRAMISU BEZ JAJA


Sastojci
250 ml slatke pavlake
500 g mascarponea
100 g šećer u prahu



1 vanilin šećer
par kapljica limunovog soka
250 ml hladne kafe
4 cl amareto likera



oko 60 piškota
kakao za posipati tiramisu

Priprema
U skuhanu, hladnu kafu dodati amareto liker. Slatku pavlaku umutiti i postepeno dodati šećer u prahu, vanilin šećer, mascarpone i par kapljica limunovog soka. Piškote umočiti u kafu sa likerom i rasporediti na dno tepsije, zatim premazati kremom, pa opet piškote, krema itd… Završiti sa kremom, posipati sa kakaom. Ostaviti tiramisu preko noći da se stegne i da se piškote potpuno omekšaju,
piše “Coolinarka“…
Rezultat slika za TIRAMISU
Rezultat slika za TIRAMISU

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design