Sastojci
- 2 kutije noblica (ili moto keksića)
- 2 dl soka od narandže
- 4 dl kisele pavlake 20%mm
- 3 kašike šećera u prahu
za fil
- 1 l mlijeka
- 5 pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 500 g margarina
- 150 g čokolade za kuvanje
- 5 dl vrhnja za šlag
Priprema
U malo hladnog mlijeka razmutiti puding. Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuva pa sipati puding i miješati da se zgusne. Kad se puding ohladi sjediniti sa umućenim margarinom (ja sam umutila vrhnje u šlag i 3-4 kašike sam umiješala u kremu).
Čokoladu narendati na krupnoj strani rende i umiješati u kremu.(kašikom, ne mikserom ) 1 kutiju noblica umakati u sok i redati na tacnu u kružnom obliku. Izmiješati kašikom kiselu pavlaku i šećer u prahu pa 1/2 premazati preko noblica. Staviti 1/2 fila od pudinga i poravnati. Drugu kutiju noblica umakati u sok, poslagati preko fila pa ih premazati sa ostatkom kisele pavlake. Staviti drugu polovinu fila od pudinga i poravnati. Vrhnje umutiti u šlag i ukrasiti tortu.
0 komentari:
Objavi komentar