31. 03. 2017.

GENIJALAN RECEPT ZA ČOKOLADNI LEDENI VJETAR UKUSAN KAO NI JEDAN DRUGI A I KOLIČINSKI GA DOSTA DOĐE


Sastojci
Kore
  • 9 bjelanjaka
  • 30 poravnatih zlica secera
  • 2 zlice brasna
  • 1 zlica octa
  • prstohvat soli
  • 1 zlica maraschina




Krema:
  • 9 zutanjaka
  • 700 ml mlijeka
  • 10 zlica secera
  • 8 – 9 zlica brasna
  • malo vanilije
  • 100 g cokolade
  • margarin ili maslac
potrebno je jos:
  • 0,8 – 1 l slatkog vrhnja
Priprema:
1.
Zagrijte pecnicu na 150oC.
2.
Istucite bjelanke s prstohvati soli u cvrst snijeg. Miksajuci dodajte jednu po jednu zlicu secera, a na kraju lagano umijesajte ocat, brasno i maraschino.
3.
Veliki lim za pecenje (onaj koji ste dobili s pecnicom) premazite margarinom, oblozite papirom za pecenje, a zatim opet premazite margarinom. Istresite smjesu, poravnajte i pecite na 150oC cca sat vremena, pa hladite u iskljucenoj pecnici.
4.
Kad se kora ohladi, odvojite ju od papira i prerezite uzduzno na tri trake.
5.
Za kremu istucite zutanjke sa secerom, dodajte brasno, mlijeko i malo vanilije. Kuhajte na pari dok se krema ne zgusne.
6.



Kad je kuhana, kremu podijelite na dva dijela i u jedan dio stavite cokoladu narezanu na kockice i mijesajuci ju otopite (krema mora biti vruca).
7.
Ohladite kreme, a zatim u svaku umijesajte cca 125 g maslaca ili margarina.
8.
Slatko vrhnje istucite u slag.
9.
Na dno pravokutnog pladnja stavite jednu koru, premazite s pola cokoladne kreme, zatim s pola kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite drugu koru, drugu polovicu cokoladne kreme, drugu polovicu kreme od vanilije i premazite slagom. Stavite trecu koru i premazite cijelu tortu slagom.
http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design