30. 03. 2017.

Kolibri torta


Potrebni sastojci:
3 šolje brašna
2 šolje šećera
1 kašičica sode bikarbone



1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 ½ kašičica cimeta
3 jaja
1 šolja ulja
2 kašičice vanila ekstrakta
1 konzerva kompota od ananasa, sitno naseckanog
3 zrele banane, izgnječene
1 šolja pekan ili običnih oraha, tostiranih i iseckanih
Malo soli

Krema od sira
500 g krem sira
1 šolja omekšalog putera
4 šolje šećera u prahu
3 kašičice vanila ekstrakta

Priprema:
Uključite rernu da se greje na 175C, a tri okrugla kalupa namastite i pospite brašnom. Brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, malo soli i cimet izmešajte u većoj posudi i ostavite sa strane.


U posebnoj posudi mikserom mutite jaja, šećer, ulje, vanila ekstrakt, ananas i banane. Suve sastojke lagano umešajte u mokre, mešajte varjačom da se dobijete homogenu smesu. Na samom kraju umešajte i orahe. Testo podelite na tri dela i pecite ga u turama, ako nemate tri kalupa. Svaku koru pecite 20-25 minuta. Pečene kore izvadite iz kalupa i ostavite da se hlade. Za kremu mikserom umutite sve sastojke i pemažite ohlađene kore kao i celu toru. Ukrasite celim pekan ili običnim orasima i stavite na hlađenje.
Rezultat slika za Kolibri torta
Rezultat slika za Kolibri torta

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design