27. 03. 2017.

ODLIČNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON DVA KOMADA

Rezultat slika za ODLIČNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON DVA KOMADA
SASTOJCI
ZA BISKVIT
Okrugli kalup promjera 32 cm
6 bjelanjaka
4 kašike brašna



6 kaš. šećera

POTREBNO JOŠ
100 g. Nutelle
lješnjak
petit keks

ZA FIL
1 l. mlijeka
8 kaš. gustina
6 žutanjaka
10 kaš. šećera
1 puding od vanilije
200 gr. margarina
3 vanilin šećera
100g. čokolade za kuhanje

PRIPREMA
Fil skuhati od datih sastojaka (osim cokolade) ugusto u mlijeku, i u hladno dodati margarin.


Kad se sjedini podjeliti na dva djela i u jedan dodati istopljenu čokoladu.

Za biskvit
Na lim staviti masni papir, namazati ga margarinom i posuti lješnjacima. Umutiti bjelanjke sa šećerom, brašno lagano dodati i kašikom umješati i posuti po lješnjacima… Peći 15 min. na 180 stupnjeva. Kad bude gotovo, okrenuti na onu stranu gdje su lješnjaci, namazati Nutellom i poslagati petit keks. Po keksu namazati bijelu kremu, pa tamnu…. Umutiti 2,5 dcl. slatkog vrhnja i namazati po kremi….. Ukrasiti krupno mljevenim lješnjakom… Tortu ostaviti par sati u frizider da se fino kreme stegnu, a potom je isjeci na parcad i posluziti.
Rezultat slika za ODLIČNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON DVA KOMADA
Rezultat slika za ODLIČNA TORTA KOJOJ NEĆETE MOĆI ODOLJETI NI NAKON DVA KOMADA

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design