30. 03. 2017.

POLUMJESECI…FENOMENALAN KOLAČ ZA KOJI VAM NE TREBA PUNO VREMENA


Sastojci
Tijesto
14 dkg šećera



14 dkg margarina
14 dkg mljevenih badema
7 dkg brašna
4 bjelanjka

Žuti preljev
4 žumanjka
14 dkg šećera u prahu
1 vrećica vanili šećera

Krema
1 dl mlijeka
7 dkg šećera
7 dkg margarina
7 dkg čokolade za kuhanje
14 dkg mljevenih badema

Priprema
1.U dvije posude odvojite žumanjke od bjelanjaka.
2.Pjenasto umutite omekšali margarin sa šećerom, te mu dodajte mljevene bademe i prosijano brašno.
3.Na kraju lagano (mješajući kuhačom) u smjesu dodajte tvrdo tučeni snijeg od bjelanjaka.



4.Smjesu razmažite na lim koji ste prethodno premazali margarinom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C.
5.Za to vrijeme dobro mikserom umutite žumanjke sa šećerom u prahu i vanili šećerom, dok ne dobijete glatku sjajnu smjesu.
6.Kad je tijesto pečeno više od pola, izvadite ga iz pećnice, te premažite žutom smjesom.
7.Smanjite pećnicu na 100°C, stavite premazano tijesto ponovo peći i tako sušite otprilike 50 minuta do sat vremena. Izvadite iz pećnice.
8.Za kremu skuhajte mlijeko sa šećerom, te u vruće dodajte izmrvljenu čokoladu za kuhanje, margarin i mljevene bademe.
9.Dobro izmiješajte i premažite preko osušenog žutog dijela.
10.Kada se malo ohladi, posipajte za ukras mljevenim bademima ili orasima.
11.Ohladite do kraja.

Posluživanje
Ohlađeni kolač režite čašom ili modlicom za kekse u polumjesece, a možete rezati i štangice. Ukoliko tijesto prilikom pečenja sušite kraće vrijeme, dobit ćete jednako fini kolač, jedino što neće biti prhki,
nego više kremasti.
Rezultat slika za POLUMJESECI…FENOMENALAN KOLAČ ZA KOJI VAM NE TREBA PUNO VREMENA
Rezultat slika za POLUMJESECI…FENOMENALAN KOLAČ ZA KOJI VAM NE TREBA PUNO VREMENA

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design