21. 04. 2018.

OŽENI SE MUJO I NAKON TRI MJESECA DOBIJE SINA...SUMNJIVA MU FATA BILA, PA JE PITA


Oženi se Mujo s Fatom, i nakon već tri mjeseca dobije Mujo sinčića. Sumnjiva mu Fata, pa joj govori:


"Fato, baš me zanima, kako dijete da dobijemo i to nakon tri mjeseca braka?"

A, Fata će na to:


"Ima li Mujo tri mjeseca kako sam se udala za te'?"Oženio se Mujo i poslije tri mjeseca dobije sina.

“Ima”.

Pa jel ima 3 mjeseca kako si se ti oženio?


“Ima”.

Pa jel ima 3 mjeseca kako nosim dijete?

“Ima”.

Pa koliko je onda 3 puta 3?


Pa 9 Fato! Odo ja u kafanu da častim.


komicnistatusi.com

UZ OVA DVA SASTOJKA KOJA IMATE U VAŠOJ KUHINJI RIJEŠITE SE NEUGODNIH STRIJA - 100% PROVJERENO


Svi smo veoma osjetljivi kada je naše tijelo u pitanju, a posebno na strije. Bilo da smo ih zaradili od naglog debljnja, mršanja ili nakon poroda.

Strije na našem tijelu mogu veoma loše uticati na naše cjjelokupni izgled, osobito kada želimo na ljetovanje.


Trbuh, bokovi, nadlaktica, guza...sve su to naši veoma ojsetljivi dijelovi na kojima se često znaju pojaviti strije. Osim što je ovo estetski problem, to predstavlja i zdravstveni problem.

Usljed brzog rastezanja kože, dolazi do oštećenja vezivnog tkiva, te nam se pojavljuju vodoravne crte po tijelu. U početku izgledaju ljubičastocrvenkaste, da bi na kraju poslije nekog vremena postale bijele.


Ukoliko ne želite da bacate uzalud vaš novac na razne i veoma skupe preparate, donsoimo vam savršeno rješenje. Sve što vam je potrebno su maslinovo ulje i kafa, a ova dva sastojka vjerovatno svi već imamo kod kuće i nisu baš ni skupi.

Zrnca mljevene kafe rade nježan piling kože i stimulišu proizvodnju kolagena, dok maslinovo ulje “zaključava” vlagu unutar ćelija epiderma.


Postupak:

– napravite smjesu od jedne kašike maslinovog ulja i jedne kašičice kafe
– nježnim pokretima umasirajte smjesu na dijelove kože prekrivene strijama
– radite to 5 minuta, a onda ostavite 20 minuta da odstoji
– isperite mlakom vodom

– obrišite se laganim utapkavanjem peškirom
– nanesite losion za tijelo po izboru
– ponavljajte ovo svakog dana i strije će nestati kao rukom odnešene

Za još bolje rezultate, pogotovo ako na problematičnoj regiji imate i celulit, u smjesu možete dodati i jednu kašičicu žutog šećera. Sad kad ste se riješili strija, vrijeme je da pokažete svoje noge.


Izvor: telegraf.rs

15. 04. 2018.

BRIJALA JE MACU DOK SMO PISALI I NEKAKO SAM JE USPIO NAGOVORITI DA MI POŠALJE SLIKU, ONAKO OBRIJANU...



Tokom dana sam danas tipkao sa djevojkom, i to baš u trenutku dok je brijala svoju macu.


Dok smo pisali, rekla mi je kako je brije, opasno me uhvatila u razmišljanje i svakojake misli. Međutim, sve je to bila neka vrsta navlakuše i opasno zezanje.


Upecao sam se pravo na njene riječi da sam na kraju rekoa da mi pošalje fotografiju mace. Doslovno sam je molio da mi pošalje sliku, a na kraju kada samo uspio i taj dio i konačno dobio fotografiju, šokirao sam se kada sam vidio i ostao bez riječi.


Kada visite fotografiju, znat ćete i z bog čega sam se šokirao. Pogledajte sliku i sve će vam biti i više nego jasno.



ispovesti.com

13. 04. 2018.

NEKU NOĆ, S MUŽEM SAM HTJLE VODITI LJUBAV, POŠTO SAM AVANTURISTA, REKLA SAM MU DA SE MALO "IGRAMO"


Prije nkoliko noći, muž i ja smo željeli voditi ljubav, obzirom da sam prava avantursitkinja, predložila sam muda se malo "igramo"... :)))


Rekla sam mu: "Ti budi maser ja ću doći na masažu." (uh znam da nije baš originalno,ali treba se napraviti ugodno a korisnim). I kaže on meni može, idi se “spremi “.


I, odem se ja spremiti, baš se potrudim, i namačkarim, kada sam dšl do spavaće, imam šta i vidjeti, na vratima piše,


ZATVORENO

Aaaaaaajjjjj, pa ne mogu opisati koliko sam bila ljuta. Poruku sam shvatila kao šalu, međutim, nije bila šalam jer, dok sam se ja "sredila", on više nije mogao čekati, i zaspao je, ostavivši mi poruku na vratima....

komicnistatusi.rs

08. 04. 2018.

DETOKS - OVO SU TRI NAPITKA KOJA ĆE OČISTITI I ELIMINISATI SVE MASNOĆE IZ JETRE



Našu jetru često preopteretimo raznom hranom, osobito masnom kada su praznici i slično. Ne vdoimo računa o našem zdravlju i naša jetra dosta ispašta. Vremenom bude puna raznih otrova i masti, koje mogu da ugroze naše zdravlje.

U nastavku teksta vam  govorimo o tome kako da vašu jetru očistite i eliminišete sve masnoće iz vaše jetre.

Često znamo izgledati veoma gojazno iako možda ne jedemo baš previše. Upravo ova situacija treba da vas zabrine, jer je riječ o jetri, koja vam daje doznanja da je puna nezdravih masnoća i druge opasne hrane koja može poremetiti njen rad.

Pisat ćemo vam o tri napitka, koja će obnoviti vašu jetru i riješiti je svih štetnih masnoća.

DETOKSIKACIJA KURKUMOM I ĐUMBIROM

Potrebno je:

1/2 kašičice kurkume, malo rendanog đumbira, sok jednog limuna, pola šolje vode

Priprema:

Pomiješajte sve satojke u blenderu. Preporuka je da pijete dvije-tri čaše ovog napitka dnevno, jer ćete tako poboljšati rad jetre i izbacićete toksine iz organizma. Pored toga, imaćete više energije i bićete zdraviji.

VOĆNI NAPITAK U OBLIKU ČAJA

Potrebno je:

Sok od pola limuna, pola šolje ohlađenog zelenog čaja, 1 ispasiranu bananu, prstohvat cimeta

Priprema:

Sve sastojke pomiješajte u blenderu. Sastojci ovog napitka ubrzavaju izbacivanje štetnih materija iz organizma.

KOMBINACIJA RAZNIH VITAMINA

Potrebno je:

1 krastavac, ½ limuna, 1 paprika, 1 jabuka, listovi celera

Priprema:

Sve sastojke izmiksajte u blenderu i vaš napitak za čišćenje jetre biće spreman. Lišće celera daje poseban šmek ovom napitku.

narodnamedicina.info / bakinispecijaliteti.blogspot.com

IZLIJEČITE VAŠE PROBLEME SA HEMOROIDIMA SA POSVE PRIRODNOM MAŠĆU BEZ NEUGODNOSTI



Hemoroidi su veoma neugodni i veoma bolni. Zato se trebate što više kretati kako biste izbjegli njihovo nastajanje. Inače, nastanak hemoroida je povezan sa čestim roljevima, zatvorima, začinjenom hranom, a mogu se javiti i u trudnoći.


Hemoroide mogu imati i mlade i starije osobe. Kako god, možete ih se osloboditi ovim prirodnim lijekom za koji vam treba nekoliko lako dostupnih sastojaka.

Sastojci:


20 g meda
20 g lanolina
Latice od dvije ruže
10 g usitnjene kamilice
250 ml ulja pšeničnih klica


Priprema i način korištenje: Stavite sasotjke osim meda i lanolina, da kuhaju u vodi 20-ak minuta, Zatim izvadite i ostavite da se ohladi.

Kada se ohladi, procijedite smjesu, a to možete raditi pomoću gaze. Na kraju dodajte med i lanolin. Smjesu potom stavite u frižider da se strvdne.


Područja sa hemoroidima mažite ovom smjesom jednom dnevno. Primjetit ćete poboljšanje.

narodnamedicina.info

07. 04. 2018.

BILA SAM SVA ZNOJAVA I UMORNA, PA SAM OTIŠLA U KADU DA SE OSVJEŽIM, A ONDA SAM OBUKLA...


Vratila sam se konačno sa posla, i bila sam strašno umorna, onako sva znojava zbog popodnevne vrućine, pa sam odmah otišla da se dobro rashladim, kako bi se opustila malo.

Legla sam u kadu i baš uživala u vodi, baš mi je prijala i dobro me osvježila.


Kada sam sve to završila, obukla sam kratki šorčić bez gaćica, i bijelu majcu bez brusa.

Otila sam do dnevne sobe, upalila tv i klimu, a onda sam legla da se malo opustim i odmorim uz televiziju.


Nije proslo puno vremena zaspala sam a onda sam osjetila kao da me nesto grebucka po stomaku, ali nije bilo strasno pa se nisam ni budila jer sam bila bas bas umorna.

Kasnije kada sam se probudila vidjela sam da mi je cijeli stomak izgreban i majica puna dlaka,zapravo meni je usla macka u kucu jer nisam zatvorila vrata i cijelu me izgrebala.


Odmah sam stomak ocistila alkoholom da se ne bi sta inficiralo i dobro sma prosla da je bila samo macka mogao je ko drugi uci, svašta bi moglo da se desi.

ispovesti.rs

RODITELJI SU MI PREKO LJETNOG RASPUSTA NAŠLI POSAO SOBARICE U JEDNOM HOTELU


Nedavno su mi roditelji našli posao sobaire u jednom hotelu, tokom ljetnog raspusta. Prije nekoliko dana, dboila sam poziv sa recepcije da je klijent izašao i da trebam srediti sobu. Klijenr je navodno vio veoma ugledan gospodn. Otišla sam u sobu, pogledam, kada ono sve uredno sređeno, osim dojeće koja je bila razbacana na krevetu i to sa etiketama. vjerovatno ju je tek uzeo u nedavnoj kupovini.


Sredim prašinu, zamjenim peškire, te njegovu odjeću presložim i ostavim na dno kreveta. Iako je diranje privatnih stvari protiv svih mogućih pravila, ja sam to ipak uradila.

Nekoliko sati kasnije, zovu me ponovo sa recepcije i govore mi kako me zove klijent upravo iz te sobe u kojoj sa preložila lične stvari.


Mislim sad će da mi “riba” što sam dirala stvari, možda mu je nešto nestalo, svašta mi pada na pamet, svakakvih ljudi ima, pogotovo ovih imućnijih.

Pokucam ja, otvara gospodin on nekih 35 godina i odma me upita:


- ”Vi ste sređivali moju sobu, gospođice?’.


Samo sam stidno klimnula glavom i tiho rekla “Jesam gospodine”, a on mi tada reče da uđem u sobi. Prošla sam pored njega, a kada smo ušli u sobu on mi reče “Onda je ovo za vas mlada gospođice” pruživši mi 100€.


Tek tada mi ništa nije bilo jasno, a onda mi je rekao da je prosto oduševljen kako sam sredila sobu i da je želio da me upozna, ali i nagradi.

Još mi je dao i svoju vizit kartu i rekao da bi mu bilo drago da se nekada nađemo da popijemo piće. Znam da je možda i više nego duplo stariji od mena, ali od tog trenutka ja sam totalno luda za tim nepoznatim gospodinom.


Samo razmišljam o njemu, razmišljam da ga pozovem da se vidimo… Ne znam šta da radim, osim njegovog izgleda, imena i broja telefona ne znam ništa o njemu.

ispovesti.rs

05. 04. 2018.

KUPUS KAO LIJEK - OBLOGE OD KUPUSA STAVITE NA VRAT I RIJEŠITE PORBLEME BOLNIH GRUDI, ŠTITNE ŽLIJEZDE, GLAVOBOLJU, BOLOVI U NOGAMA, RUKAMA


Kupus još zovu i magnetom, jer izvlači bolesti iz tijela i preporođuje organizam.

Ukoliko imate neke tegobe, samo stavite par liski kupusa na bolna mjesta i pustite ga djeluje nekoliko sati. Brzo ćete uvidjeti kako se osjećate mnogo bolje.


Ukoliko imate natečene noge, ruke ili udove, omotajte listom kupusa bolni dio i pričvrstite nekim zavojem i tako prespavajte.

Ako imate problema sa štitnom žlijezdom, i želite poboljšati njen rad, prije spavanja stavite par liski na svoj vrat i obmotajte nekim šalom.


Riješite se glavolbolje, tKO ŠTO ĆETE STAVITI LISKU KUPUSA NA bolni dio glave i za nekoliko trenutaka ćete osjetiti veliko olakšanje i vaša glavololja će nestati kao rukom odnešena.

Bolove tokom dojenja možete riješiti na sličan način. Dovoljno je da stavite enkoliko liski na vae grudi, i bolovi će brzo nestati.


Ukoliko imate groznicu, upalu pluća, i ne uspijevate riješiti to lijekovima, prekrijte vaše grudi kupusom, a čim se list osuši, odmah stavite novi sjevži list.

Nakon primanja injekcija u zadnjicu, često imamo jake bolove i čvorove koji nas često bole prilikom hodanja i sjedenja. Stavite lisku, i ona će vam ublažiti bol.


Izvor: telegraf.rs

SMATRA SE DA SU LJUDI SA SMEĐIM OČIMA VIŠE NEGO POSEBNI I DA IMAJU NEOBIČNU MOĆ DA....


Oči su ogledalo duše, bile one plave, zelene, smeđe...bez njih jednostavno ne možemo. One su zavodljive i veoma misteriozne. Svako ima svoju priču u svojim očima, kod nekoga su tužne, kod nekoga brižne, pune povjerenja, a tu su i one uvijek vesele i razigrane, jednostavno neodoljivo umiljate.


Mnogi smatraju da smeđe oči imaju jednu nevjerovatnu i neobičnu moć, koja im omogućava povjerenje osoba oko sebe.

Osobe sa smeđim očima u nama bude povjerenje, a da toga uopće nis ni svijesni. Upravo smeđe oči im pomažu kako bi ostvarili bolju komunikaciju i motivirali ljude kako bi im se otvorili i rekli svoje najveće tajne.


Stručnjaci koji su vodili ispitivanje, zaključiili su da osobe sa smeđim očima, imaju daleko širi krug prijatelja.

Smatraju, kako ove oči ukazuju na povećanu energiju, te ove osobe vole uživati u životu u punom gasu.


Ove navode potvrdili su čak i psiholozi tvrdeći kako pacijenti sa smeđim očima imaju snažniju želju za življenjem života punim plućima.

Pored svih pizitivnih strana, ima jedna i negativna, a do je da su mnogo osjetljiviji od ostalih ljudi. Ujedno, to je i glavni razlog zbog kojeg mnogo bolje shvaćaju osjećaje ljudi oko sebe i jako su emotvine, te se lakše susojećaju.


Ukoliko ste žena, i vaše oči su smeđe, na osobe oko sebe ostavljate upečatljiv dojam osobe koja zna voljeti i brinuti o svjim najmilijima.


cuisineandhealth.com / haber.ba

STUDIRALA SAM U ITALIJI, A ON JE RADIO U AUSTRIJI, BILI SMO U VEZI TRI GODINE, I NA KRAJU SE VJENČALI...



Studirala sam u Italiji, a on je radio u Austriji, slučajno smo se upoznali, i tako imali vezu na daljinu tri godine. Nakon što sam završila studij, vjenčali smo se i preselila sam se u Austriju, kako bi tamo zajedno živjeli.


Nakon toliko godina studiranja, i svakojakih poslova, opet sam sjela i počela učiti njemački, kako bi mogla dobiti posao koji želim, odnosno da radim ono za šta sam se školovala.

Nije mi bilo teško, bbrzo sam sve savladala i dobila posao svojih snova, a pored toga sam držala privatne časove italijanskog jezika.


Pored svih poslovnih obaveza, stizala sam na apsolutno sve, bila sam i odlična domaćica, a naravno i žena. Vodili smo ljubav svaki dan, na svim mogućim mjestima, nismo birali, bilo nam je bitno samo zadovoljstvo.

Sve to se na kraju isplatilo, ostala sam trudna i naša mala bebica je bila na putu, a našoj sreći, nije bilo kraja.


Kada sam ušla u peti mjesec trudnoće, prišla mi je jedna prelijepa djevojka koju nikada nisam srela niti imala priliku upoznati, i priznala kako me moj muž s njom vara već mjesecima.

Razlog toga je navela to, kako sam previše sretna i više zarađujem od njega. Nisam mogla vjerovati šta je uradio i sa kakvim bijednim izgovorm upropastio naš brak. Istog dana sam se pokupila i vratila u Italiju.


Poslije nekolikomjeseci na svijet je došao moj mali sinčić, moja mala slatka bebica. Ponovo sam dobila posao iz snova, i ništa mi hvala Bogu više ne treba.

ispovesti.rs

NAPRAVITE BRZ I VEOMA OSVJEŽAVAJUĆI JAFFA KOLAČ ZA SAMO 15 MINUTA


Odličan i veoma brz jaffa kolačić, kojie će vas oduševiti, svojim osvježavajućim okusom. Veoma je brz i jednostavan za naoraviti, tako da vam neće biti problem prilikom pravljenja i neće vam oduzeti mnogo vremena. Djeci će se naravno, mnogo svidjeti, a i nama malo starijima, zašto da ne :)))


Slobodno ih mžete poslužiti svojim gostima, ili spremate neku ozbiljniji prijem, jer su zaista fantastični, u što ćete se veoma brzo uvjeriti.

Nadamo se da ćete poslušati naš savjet, i napraviti ih već danas za svoje najmilije, i već ovog popodneva zajedno sa njima uživati u čarima ovog nevjerovano ukusnog kolačića.


Sastojci:
– 2 kutije jaffa keksa
– 2 kutije plazme keksa
– 3 krem šlaga od vanilije
– 1000 gr slatkog vrhnja
– 800gr voćnog jogurta po vašoj želji


Priprema:

Plazmu potopiti u sok i poredati na  vecu tepsiju ili tacnu ili sl podlogu. Zatim umutiti slatko vrhnje ne precvrsto i dodati voćni jogurt u smjesu, nastaviti mutiti lagano kad se izmjesa polovinom premazati plazmu.


Premazati jaffu sokom, a zatim premazati i ostatak fila, poslije umutite tri šlaga sa mlijekom, i vaš kolačić je gotov.

Možete ga jesti odmah, a možete ga malo ostaviti da se ohladi, jer će hladniji jo više prijati vašem nepcu :)))


Izvor: coolinarika.com / mojakuhinja.net

PONOSNI OTAC PETORKI OTIŠAO U BOLNICU KAKO BI BIO UZ SUPRUGU, ALI SU MU ONDA DOKTORI REKLI STRAŠNU I VEOMA BOLNU ISTINU



Nemaništa ljepše od toga, nego postati roditelj. To je nešto najdivnije i plemenitije, što čovjek može biti. Svi znaju kroz koje nestrpljenje prođemo dok mala bebica ne dođe na svijet živa i zdrava.


Ovaj čovjek, Paul Servat, očekivao je čak petorke, što je zaista prelijepa vijest. Sanjao je o svojoj djeci i maštao kako će ih odgajati, i šta će sve za njih raditi.

Bio je veoma uzbuđen, i cijelo vrijeme je djevojci tokom trudnoće pomagao i pazio je, tako da joj apsolutno ništa nedostaje tokom trudnoće.


Zamišljao je kako je rijetkot dobiti petero djece odjednom, i kako je to predivna stvar. Čak je kupio pet krevetića za svoju djecu, i sve ostalo što će im biti potrebno kada se rode. Cijela porodica se veselila i jedva čekala da male bebice ugledaju svijeto dana, čak je ima spremna imena za svako dijete.


Međutim, kada je došlo vrijeme poroda, Paul, je pretrpio jedan veliki šok.

Kada je došao termin i vrijeme da se njegova djevojka porodi, Paul je požurio kako bi bio tu pored nje, kako bi joj pomogao u svemu i bio joj podrška.


Ali, kada je stigao, ljekari su mu saopštili jednu veoma lou vijest, a to je da njegova djevojka uopšte nije bila trudna. Ona je zapravo lažirala cijelu svoju trudnoću.

friki.net

04. 04. 2018.

DA PRSTE POLIŽEŠ - DOMAĆA PITA SA ŠPINATOM


Nema ništa bolje od stare domaće pite :)) Donosimo vam odličan recept kako napraviti domaću pitu sa špinatom, koja će vas oduševiti toliko, da će biti jako čest gost vašeg trpezarijskog stola.



FIL:

2 jaja
160 gr margarina (maslac)
1 kafena kasika soli.
400 gr rendanog sira
0,5 kg sjeckanog spinata


TIJESTO:
1 kg brasna
1 kvasac
1 jaje
0,5 l mlijeka
3 manje kafene case ulja
2 supene kasike secera
1 supena kasika soli.
malo mlijeka


PRIPREMA:

FIL:
Umutiti malo mikserom 2 jaja sa 160 gr margarina (maslac) i soli.
Zatim dodati oko 400 gr rendanog sira i ½ kg seckanog spinata.

TIJESTO:

Zamijesiti meko tijesto.
Podijeliti na cetiri dijela i od svakog razviti koru 40/25 cm.
Namazati filom, umotati rolat
Isjeci kiflice debljine 1.5 cm.
Poredati ih u plehu na papiru za pecenje kao na slici.
Premazati zumanjkom, staviti susam, ostaviti da naraste I peci na 200 stepeni dok ne porumeni.


VAZNO:

Nakon pecenja dok je jos vruce u plehu, politi mlijekom (1 supena kasika na nekoliko kiflica) i ostaviti da se osuše, kako bi lijepo sve upila i bila jš mekša i ukusnika.

malikuhar.com

NALJUTILA SE ŽENA PA NABRAJA MUŽU, SAD ĆEŠ SVE DA MI PLAĆAŠ, RUČAK TI JE 10 EURA, PEGČANJE 10....



Naljutla se žena na muža i nabraja mu, e da znaš sad da ćeš odsad za sve da mi plaćaš, štagod da radim, morat ćeš da znaš platiti.


Kuhanje ti je po obroku 10 eura, pranje veša, peglanje ti je isto 10 eura.

A muž će na sve to reći:


Ljubavi moja, cvijetiću moj, ja bih rado vodio ljubav stobom

E, dragi moj, to će vidiš da te košta 100 eura, pa ti izvoli.


A, muž će na to reći, nemam toliko, imam samo 50 eura, znači ništa večeras od toga, okrenu se i zaspa.

Nekada malo kasnije, probudilo ga je neko šuškanje, okrenu se on, kada ono žena traži nešto po svojoj tašni.


Šta tražiš ljubavi, šta je bilo, upita je muž?

Maaaa šuti, tražim 50 eura da ti posudim, crko daboga


ispovesti.rs

OBLIK VAŠIH NOGU, OTKRIVA SVE DETALJE O TOME KAKVI STE U LJUBAVI, ALI OVAJ TIP NOGU IZLUĐUJE MUŠKARCE


Mnogi smatraju, kako oblik vaših nogu može otkriti mnoge detalje o vama, čak možda i neke koje ni sami ne znate. Pogledajte dobeo ove slike, i pronađite vaš oblik.


Tip A - Osobe kje imaju ovaj oblik nogu su obično su veoma osjećajne, nježne i stidljive. veoma teško mogu početi neki razgovor sa osobom koja joj se sviđa. veoma su privlačne, ali uvijek čekaju muškarce da im priđu i započnu razgovor.

Tip B - Ovaj oblik nogu o vama otkriva to, da ste veoma opuštene i harizmatične osobe. Nikada vam nije problem započeti razgovor s totalnim neznancem. Također ste često glavni u vezama.


Tip C - Osjećajni ste i veoma romantične, pružate svu ljubav i pažnju osobi koju volite, ali naravno isto tražite i zazuvrat. Ukoliko se neko loše ponese prema vama, vratit ćete istom mjerom, ako ne i gore.

Tip D - Puni ste razumijevanja i podrške, veoma ste ambiciozni, i nećete lako odustati bez borbe. Veoma ste promišljeni, i nećte tek tako napraviti neku odluku, prije nego dobro razmiliste.


Izvor: megagiga.info

NAPRAVITE OVU NEVJEROVATNO UKUSNU ROADU I SVI ĆE VAM TRAŽITI KOMAD VIŠE, I RECEPT NARAVNO



Odlična rolada, za koju će vam apsolutno svi tražiti recpept i naravno koji komad više kada je probaju. Kao što vidite, izgleda veoma zanimljivo, tako da će vas i sama njean pojava jako privući. Pored toga, upravo zbog ovih veselih boja, privući će i vašu djecu, čak i onu koja ne vole baš povrće.


Nadamo se da će te je već danas napraviti i zajedno sa vašo porodicom uživati u čarima koje pruža upravo ova rolada.

Sastojci:
200 g smrznutog graška
200 g  mrkve
200 g  krompira
200 g  jabuka

1 limun
6 kašika majoneze
7 kašika kisele pavlake
250 ml supe od povrća
20 g  želatina
5 jaja
1 crvena paprika
1 veza peršunnovog lista
biber
so


Priprema:
Jaja kuhati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti. Kockice mrkve, graška i krompira kuhati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti. Jabuke oguliti, izrezati na kockice i dodati sok od limuna.


Povrće i jabuke staviti u veliku zdjelu. Majonezu pomješati s kiselom pavlakom, soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promješati.

Supu od kuhanog povrća  pomješati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomješati sa smjesom u zdjeli.


Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poredati skuhana jaja i urolati. Ostaviti u frižider preko noći da se ohladi i stegne.

gospodarski.hr

NEDAVNO JE MUŽ ZAPOSLIO NOVU ASISTENTICU, KOJA JE NEVJEROVATNO ZGODNA, MLADA, MA PRELIJEPA I JOŠ SLOBODNA...


Imamo porodičnu firmu, nedavno je muž zaposlio novu asistenticu. Mlada, zgodna, nevjerovatna u svako pogledu i jš pritome slobodnu.


Već mjesecima muku mučim stim što su po cijeli dan na poslu i na raznim terenim uvijek sami. Šutim i trpim, jer kako je ona došla, firma je stvarno dobro krenula, i već smo sve dugove otplatili.

Ona nam manje, viđe hrani porodicu cijelu. Međutim, cura je nedavno dala otkaz i poslala mi mail, gdje mi se izvinjava, što mi ranije nije mogla reći kakav mi je muž, te kako je mnogo toga morala trpiti, jer joj je novac od plate prijeko trebao.


U svom mailu mi je ostavila i svoju šifru kako bi istome mogla pristupiti i pročitati šta joj je sve moj muž pisao i nudio. Perverznjak!

Ona je stvarno bila korektna cijelo vrijeme, jer je na svaku njegovu ponudu uporno sve odbijala.



Otac troje djece, najstarije naše dijete je vršnjak te cure. 30 godina braka i saznam da mi je muž psihopat.

Hvala Bogu pa nas nije tužila jer sam suvlasnik firme.


Preselila sam se i igrom slučaja smo ta cura i ja susjede. Ne mogu je u oči pogledati koliko mi je neugodno zbog terora koji je trpila.

ispovesti.rs

BRZI I VEOMA OSVJEŽAVAJUĆI VOĆNI KOLAČIĆ GOTOV ZA SAMO PAR MINUTA


Savršen kolačić koji će vas odmah osvojiti svojom jednostavnošću, i naravno veoma brzoj pripremi. Kao što možete viditi na slici, kolač zaista prelijepo izgleda, ali je naravno i njegov okus bespreijekoran i fantastičan.


Slobodno ga poslužite vašim najzahtjevnijim gostima, a naravno tu su i razni prijemi, na kojima ih također možete poslužiti. Vašoj porodici i vašim klincima će se itekako sviditi i naprosto će luditi za njim, nikada im ih neće biti dovoljno :)))


BISKVIT:

4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kašika ulja
1 prašak za pecivo


MALINASTA KREMA:

3 pudinga od vanilije
3/8 l sirupa od bazge
1/2 l vode
750 g malina (svježe ili smrznute)



BIJELA KREMA:

600g vrhnja za šlag
1-2 jogurta čvrsta
soka limuna (po želji)
šećera u prahu (po želji)
1-2 želatine u prahu (ovisi koliko jogurta se stavi)



OSTALO ZA UKRAS:

petit keksi
malo šlaga s jogurtom od bijele kreme
svježih malina koliko i keksa
listići mente


Priprema
Posebno umutiti bjelanjke zatim dodati šećer, žumanjke, ulje i brašno s praškom za pecivo. Peći dok ne porumeni na oko 180°C.

Na vodi skuhati puding sa sirupom od bazge i nešto šećera. Kad je kuhano u vruće umiješati maline te preliti preko biskvita.


Umutiti vrhnje za šlag, dodati jogurt te sok limuna i šećer u prahu, na kraju doadti rastopljenu želatinu. Kada je sloj sa malinama malo ohlađen staviti bijeli fil.

Na bijeli fil odmah staviti kekse poredane pravilno radi lakšeg rezanja kasnije. Staviti preko noći u hladnjak da se stegne.



Izvor: www.coolinarika.com / gricko-recepti.info

OŽENIO SE MUJO NEVIN I NEISKUSAN, APSOLUTNO NIŠTA NE ZNA, FATA GA...


Konačno se Mujo i  Fata vjenčali, pa došla prva bračna noć. Međutim, Mujo bio nevin i skroz neiskusan, ništa nije znao, ama baš ništa.


Tješi Fata Muju, pa mu govori: "Moj Mujo, ma ništa ti ne brini, u svemu ću ti ja pomoći, sve ću ti objasniti."

Sve što trebaš raditi je sledeće:


Ustani i ugasi Mujo svijetlo, Mujo ustane i ugasi.
Uzmi me i stavi na krevet. Mujo je uradi tako.


Sad me moj dragi Mujo skini, Mujo je skine

E sad Mujo moj, sad uv..., sad izv...

sad uv..., sad izv...
sad uv..., sad izv...
sad uv..., sad izv...

sad uv..., sad izv...

Mujo će na to:

"Slušaj me Fato sad dobro j... m... ako ti znaš šta hoćeš od mene.


komicnistatusi.rs

03. 04. 2018.

NAPRAVITE NEVJEROVATNU PASTU ZA ČIŠĆENJE, PASTA KOJA VAŠEM POSUĐU VRAĆA STARI SJAJ



Napravite na posve jednostavan način pastu za čišćenje od par sastojaka koje imate u kući. Ova pasta će napraviti čuda vašem posuđu. Sve vaše šerpe će da blistaju kao da su jučer kupljenje, i još pritome debelo plaćene :)))

Potrebno vam je:

Soda BB
Hidrogen 3%


Priprema:

Stavite četvrtinu šolje sode bikarbone i dolijte malo hidrogena. Miješajte dok se ne stvori pasta koja je spremna za korištenje.

Pastu treba nanijeti na površinu koja je problematična i utrljati suhom krpom.

Možete dodati i malo više hidrogena kako bi dobili više paste.

kucnaradinost.rs

02. 04. 2018.

ŠTA ZNAČE MLADEŽI NA STOPALU, OBRAZU, DLANU... - MLADEŽI NA VAŠEM TIJELU OTKRIVAJU VAŠU SUDBINU



Slabo da koja osoba postoji, a da barem nema jedan madež na tijelu. Neki su čak i neugodni, pa ih na razne načine nastojimo prikriti, ili čak hirurški odstraniti.


Međutim, da li ste se ikada zapitali, šta zapravo znače ovimadeži koji se nalaze na vašem tijelu.
Madeži na tijelu, koji se nalaze na azličitim mjestima, imaju razna značenja. O čemu je riječ, pogledajte u nastavku našeg teksta.


1. Mladež na SLIJEPOČNICI govori o putovanjima, tačnije o tome da ćete u životu dobijati brojne prilike da putujete, bez obzira da li je u pitanju posao, užitak ili nešto sasvm drugo.


2. Mladež koji se nalazi IZMEĐU OBRVA govori o vašim poslovnim poduhvatima. Ambiciozni ste i vrijedno radite na povišicama.

3. Ukoliko imate mladež IZMEĐU OKA I OBRVA to znači da ste stabilnija osoba koja se lahko adaptira. Tražite dom i dobri ste sa ljudima, veoma lako postajete vođa.


4. Ukoliko imate mladež na  GORNJOJ USNI, vas najviše zanima gdje ćete ručati, šta ćete obući i kako ćete izgledati. Jako ste popularni!

5. Imate madež na OBRAZU, to označava dobru poslovnu priliku ili poziciju za uvećanje bogatstva.


6. Nikada nećete biti bez novca, ukolio se vaš madež nalazi NA DLANU, pametni ste, ambiciozni i imate poziciju poslovnog lidera.

7. Često putujete, uživate u stranoj kuhinji, popularni ste i voljeni, onda se vaš madež nalazi na STOPALIMA.




narodnamedicina.info

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design