04. 04. 2018.

DA PRSTE POLIŽEŠ - DOMAĆA PITA SA ŠPINATOM


Nema ništa bolje od stare domaće pite :)) Donosimo vam odličan recept kako napraviti domaću pitu sa špinatom, koja će vas oduševiti toliko, da će biti jako čest gost vašeg trpezarijskog stola.



FIL:

2 jaja
160 gr margarina (maslac)
1 kafena kasika soli.
400 gr rendanog sira
0,5 kg sjeckanog spinata


TIJESTO:
1 kg brasna
1 kvasac
1 jaje
0,5 l mlijeka
3 manje kafene case ulja
2 supene kasike secera
1 supena kasika soli.
malo mlijeka


PRIPREMA:

FIL:
Umutiti malo mikserom 2 jaja sa 160 gr margarina (maslac) i soli.
Zatim dodati oko 400 gr rendanog sira i ½ kg seckanog spinata.

TIJESTO:

Zamijesiti meko tijesto.
Podijeliti na cetiri dijela i od svakog razviti koru 40/25 cm.
Namazati filom, umotati rolat
Isjeci kiflice debljine 1.5 cm.
Poredati ih u plehu na papiru za pecenje kao na slici.
Premazati zumanjkom, staviti susam, ostaviti da naraste I peci na 200 stepeni dok ne porumeni.


VAZNO:

Nakon pecenja dok je jos vruce u plehu, politi mlijekom (1 supena kasika na nekoliko kiflica) i ostaviti da se osuše, kako bi lijepo sve upila i bila jš mekša i ukusnika.

malikuhar.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design