14. 04. 2017.

STARE TRADICIONALNE POSNE VANILICE KOJE SE TOPE U USTIMA



Stare, ali svima nam dobro poznate posne vanilice. Vjerovatno vas podsjećaju na djetinjstvo, i vašu baku, koja vam ih je često pravila i donosila. Odlične su uz kaficu, a mogu naravno i uz mlijeko i čaj, ovisno šta više volite i preferirate, uglavnom nećete pogiriještit bilo šta od toga da odaberete. Uvijek ih ožete brzo napraviti, a svi će ih voljeti, tako da nećte pogriješiti ukoliko ih i danas napravite vašim klincima.



SASTOJCI:

400 gr margarina
240 gr prah šećera
limun
2 vanila šećera
100 gr oraha
800 gr brašna
džem po vašem izboru



PRIPREMA:

U posudu umutiti margarin i prah šećer,zatim narendati koricu od limuna i iscjediti limunov sok.Dodati orahe i vanilin šećer. Miješati pa polako dodavati brašno i zamijesiti ujednačenu masu koja neće biti previše tvrda.

Razviti tijesto na pobrašnjenoj podlozi,a zatim čašom vaditi vanilice.

Redajte ih u pleh koji ste obložili papirom i pecite u predhodno zagrijanoj rerci na 180°,odp 7-10 minuta. Vanilice ne smiju promjeniti boju,tj vadite ih dok su još bijele. Spajajte ih džemom i uvaljajte u šećer.

vinotika.mk / bakina-kuhinjica.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design