04. 04. 2017.

OMILJENA POSLASTICA SVIH GENERACIJA - SAM ROLNICE



Dobro poznate, i pmiljene svima nama, sam rolnice, koje i ne treba nešto previše predstavljati, njihovo ime apsolutno sve govori. Uistinu su tako nevjerovatnog okusa, da se naprosto svaki zalogaj sam d sebe topi. Izuzetno su prhke i kremaste, jednostavno ćete uživati u svakom zalogaju ovih nevjerovatnih malih, ali veoma ukusnih rolnica.




Tijesto:

500 g lisnatog testa/ 2 ploce/



Saum:

4 bjelanceta

200 g secera u prahu

1 kesica vanilin secera

po zelji: 1 kasika limunovog soka




Priprema:

Lisnato testo razviti na debljinu od 0, 5 cm i iseci trake sirine 2 cm i duzine 20 cm. Metalne valjke za saum rolne premazati uljem i na njih namotati testo. Ja ove nikad ne premazujem, nikad se ne zalepi testo i samo sklizne sa njih.

Tako pripremljene valjke sloziti u pleh oblozen pek papirom i peci na 200 stepeni dok malo ne porumene. Ispecene saum rolne skinuti sa valjka i prohladiti.


Fil pripremiti na pari. Umutiti belanca sa secerom i kuvati na pari da se dobije cvrst saum.

Na kraju dodati vanilin secer i limunov sok. Ohladjenim filom puniti testo i posuti prah secerom.

cokoladaforum.rs

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design