02. 04. 2017.

ORIGINALAN POSTUPAK PRAVLJENJA KINDER MILK ŠNITE, KAO I NJIHOVA ORIGINALNA KREMA


Nevjerovatan recept za ozradu originalnih milk šnita, koje će vas raspametiti :)) Kao što vam je i pznato, uvijek ih možete praviti kaa imate važne goste, a o vašoj porodici da n govorimo. Kada ih jednom probate, nikada vam ih neće biti dovoljno, uvijek ćete žejeti koji komad više.... :)))



SASTOJCI:

Biskvit:

– 5 jaja

– 5 žlice šećera

– 5 žlice oštrog brašna

– 1 žlica škrobnog brašna

– 4 žlice kakaa

– pola praška za pecivo

– 1,5 dcl ulja

– par kapi arome vanilije




Krema:

– 0,5 l vrhnja za šlag

– 2 učvršćivača za šlag

– 1 vanilin šećer

– 5 žlica meda



POSTUPAK:

Biskvit:

Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva.

Na lim za pečenje (unutarnje mjere 40×30 cm, niski) staviti papir za pečenje.

Razdvojiti bjelanjke i žumanjke pa u žumanjke dodati šećer.


Od bjelanjaka mixerom napraviti čvrsti snijeg.

Žumanjke i šećer mixerom pjenasto izmiješati.

Dodati brašno, škrobno brašno, kakao, prašak za pecivo, ulje i aromu vanilije. Miješati mixerom da se dobije jednolična smjesa.

Dobivenu smjesu dodati u snijeg od bjelanjaka i ručno izmiješati.

Smjesu uliti u posudu za pečenje i ravnomjerno ju rasporediti.

U prethodno zagrijanu pećnicu staviti peći na 180 stupnjeva 10-15 minuta.

Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi.




Krema:

Vrhnje za šlag malo izmiješati mixerom pa dodati učvršćivače za šlag i miješati dok šlag počne čvrsnuti, dakle, ne do kraja.

Dodati vanilin šećer i med i do kraja izmiješati.

Ohlađeni biskvit prerezati na dva jednaka dijela.

Na jedan dio nanijeti kremu i ravnomjerno ju rasporediti.

Na kremu staviti drugi dio biskvita i lagano utisnuti.

Staviti u hladnjak na barem 2 sata.


slatkisvijet.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design