16. 03. 2017.

Tiramisu Torta (bez jaja)


Tiramisu znaci "cheer me up", tj. razveseli me. Razveselite se!

Sastojci

  • 1 pakovanje piskota
  • 600 g krem sira
  • 250 ml slatkog vrhnja





  • 1 puding od vanilije
  • 7 zlica secera
  • 1 vanili secer
  • 0.5 l mlijeka
  • 2 vrecice zelatine u prahu
  • kava, rum, kakao


Priprema
1.Skuhati puding u mlijeku, skupa sa secerom. Zelatinu pustiti da nabubri prema uputama s vrecice, zatim ju kratko zagrijati u mikrovalnoj da se otopi (ne smije provriti) i umijesati ju u vruci puding.


Puding stalno povremeno mijesati da se ne stvori kozica.

2.Istuci slatko vrhnje i zasebno izmiksati sir s vanili secerom.

3.U sir prvo dodati puding sa zelatinom, a zatim tuceno slatko vrhnje.

4.Dno kalupa za tortu obloziti piskotama umocenim s gornje strane u kavu sa zlicom ruma.

5.Suhe piskote poslagati okomito po unutrasnjem rubu kalupa.


6.U kalup izliti kremu. Poravnati i ostaviti u hladnjau 3 sata.

7.Prije posluzivanja, skinuti obruc kalupa i posipati tortu kakaom.

IZVOR: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design