16. 03. 2017.

Rusikalni hljeb "iz serpe"

Rezultat slika za HLJEB IZ SERPE
Izgledom osvaja ali i ukusom i mirisom.Hrskava korica ,posebno neodoljiva...Savrsenstvo..

Sastojci

  • 500gr brasno
  • 1kesica germe
  • 0,5kesice Praska za pecivo Docela





  • 1kasicica secera
  • 1kasika soli
  • 1kasika maslinovog ulja
  • 3dcl tople vode


Priprema
1.U brasno umijesati sol,secer,germu i prasak za pecivo pa sve izmijesati
2.U toplu vodu dodati maslinovo ulje pa zamijesiti tijesto.Ako je potrebno dodajte jos malo vode .



3.tijesto prekriti prozirnom folijom i ostaviti da odstoji sat vremena
4.Rernu zagrijati na 250C i u nju staviti praznu serpu sa poklopcem da bi se i ona takodje dobro zagrijala
5.tijesto premijesiti na pobrasnjenoj radnoj povrsini i oblikovati ga prema serpi.
6.zagrijanu serpu posuti sa brasnom,staviti tijesto,poklopiti i vratiti u rernu.
7.peci na 250C oko 15 minuta a zatim na 200C jos oko pola sata,u zavisnosti od rerne i od toga kakvu boju zelite da korica dobije..

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design