16. 03. 2017.

Roštilj - Rolnica

Roštilj - Rolnica
 Sastojci  5 osoba

  • 5 odreska od svinjetine
  • Senf estragon Podravka
  • sol, papar
  • Maslinovo ulje


Fil

  • 200-250gr mljeveno meso





  • sol, papar
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 manji luk
  • 1 jaje
  • peršinov list
  • kisela paprika (crvena)
  • tanko narezana dimljena slanina


Priprema
1.narezane odreske dobro izlupati, začiniti solju, papar, mazati malo senfa..


Fil: mljeveno meso, sol, papar, peršinov list, 1 jaje, češnjak, sitno isječkan luk.. kisela paprika i slanina

2.izlupane, punjene odreske umotati u rolnice, staviti u Alu foliju sa kapi maslinovog ulja.. Dobro zatvoriri

3.kad je u roštilju idealna temperatura .. stavim rolnice u alufoliji.. polako peci oko 20ak minuta.. nakon toga izvadit iz folije..

4.polako peci još 15 minuta dok rolnice ne dobiju lijepu boju, slanina mora biti hrskava..

Posluživanje
Posluživamo sa salaticom.. idealni uz čašu dobrog suhog crvenog vina.. mi smo imali Vranac pro corde od plantaza.. Dobar tek! :)

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design