Autorica recepta tvrdi da je ovaj kolač toliko dobar da ga se treba stavljati ‘pod ključ’! Riječ je o najpopularnijem receptu ovog tjedna na specijaliziranoj kulinarskoj stranici Coolinarika.
Biskvit:
- 3 jaja
- 13 žlica ulja
- 13 žlica mlijeka
- 13 žlica šećera
- 15 žlica brašna
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 2 vrećice vanili šećera
Nadjev:
- 500 grama svježeg sira
- 100 gramašećera
- 2 jaja
- 2 vrećice vanili šećera
- 4 žlice gustina
Smjesu podjelite na dva dijela.
Jedan dio smjese stavite u protvan veličine 20×30 cm koji ste prethodno namazali i pobrašnili.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
Sir pomiješajte sa šećerom, jajima i gustinom.Nakon 15 min. izvadite protvan iz pećnice, stavite smjesu sa sirom te polako prelijte ostatak biskvitne smjese. Pecite dalje oko 40 min. odnosno dok vam gornji dio ne dobije laganu boju.
0 komentari:
Objavi komentar