17. 03. 2017.

HRSKAVE TIKVICE

Fotografija Super Recepti.

POTREBNO VAM JE:
  • 6-7 tikvica
  • 2 kašičice soli




Za pohovanje:
  • 4 bjelanca
  • 2 kašike vode
  • 2 šolje (250ml) brašna
  • 1 kašičica bijelog luka u prahu
  • biber
  • so
  • pola šolje parmezana
  • 2 šolje krušnih mrvica
  • 10-12 kašika ulja
NAČIN PRIPREME:
Tikvice prvo ogulite i presijecite ih popola,a zatim svaku posolicu presjeći uzduž na 3 dijela.
Sve komade stavite u cjedaljku,a zatim ih posolite i ostavite tako da odstoje i ocijede (odp 30 minuta).
Tikvice nakon toga uvaljajte u mješavinu od brašna,parmezana i začina,a nakon toga staviti u bjelanca koja ste umutili sa 2 kašike vode,pa na kraju u krušne mrvice.



Tepsiju dobro pomastite uljem i redajte tikvite,koje ćete zatim još malo poprskati uljem.
Stavite u rernu da se peku oko 35 minuta na 210° tj. dok fino ne porumene.
To je to vaš zdravi i ukusni ručak je spreman.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design