POTREBNO VAM JE:
- 6-7 tikvica
- 2 kašičice soli
Za pohovanje:
- 4 bjelanca
- 2 kašike vode
- 2 šolje (250ml) brašna
- 1 kašičica bijelog luka u prahu
- biber
- so
- pola šolje parmezana
- 2 šolje krušnih mrvica
- 10-12 kašika ulja
Tikvice prvo ogulite i presijecite ih popola,a zatim svaku posolicu presjeći uzduž na 3 dijela.
Sve komade stavite u cjedaljku,a zatim ih posolite i ostavite tako da odstoje i ocijede (odp 30 minuta).
Tikvice nakon toga uvaljajte u mješavinu od brašna,parmezana i začina,a nakon toga staviti u bjelanca koja ste umutili sa 2 kašike vode,pa na kraju u krušne mrvice.
Tepsiju dobro pomastite uljem i redajte tikvite,koje ćete zatim još malo poprskati uljem.
Stavite u rernu da se peku oko 35 minuta na 210° tj. dok fino ne porumene.
To je to vaš zdravi i ukusni ručak je spreman.
0 komentari:
Objavi komentar