17. 03. 2017.

Osvježavajuća ” HAVANA TORTA “

Fotografija Super Recepti.

SASTOJCI:
Za smeđu kremu:
  • 200 gr šećera
  • 200 gr lješnjaka
  • 6 kom Petit keksa




Za kremu:
  • 1l mlijeka
  • 200 gr šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kesice želatine
  • 2 kesice šlag pjene
  • 2 kesice šlag kreme od vanilije
  • 500 ml mlijeka
NAČIN PRIPREME:
Šećer propržite i tanak sloj prebacite na pomašćenu (maslacem) foliju.
Lješnjak zapeći toliko da se mogu oljuštiti.Nakon toga pomiješajte sa šećerom lješnjake,dodajte 2 keksa i sve sameljite.
Krema:
Stavite da se kuha mlijeko,šećer i vanilin šećer.
Želatinu po uputama otopiti i dodati u smjesu pa sve još kratko kuhati.



Ostavite da se dobro ohladi i dodajte umućenu šlag pjenu i umućenu šlag kremu od vanilije (umutiti sa 500 ml mlijeka).
Okrugli kalup obložite providnom folijom,zatim dodajte malo smeđe smjese i poravnjajte lijepo na dno kalupa.
Preko dodajte sloj kreme (koristite ašiku).
Ponavljajte posupak sve dok imate materijala.
Torta će izgledati mnogo ljepše ako ima što više slojeva.
Ostavite tortu da se stisne u zamrzivaču,zatim isjecite na parčad i poslužite

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design