14. 04. 2017.

RUM KASATO – KOLAČ KOJI ĆETE ČESTO PRAVITI, JER VAM GA NIKADA NEĆE BITI DOSTA



Kolačić, RUM KASATO, koji će vas izbacti iz cipela svojim neodoljivim okusom. Odličan izbor za svaku prigodu, jer će uistinu zadovoljiti svačije apetite. Bili oni visoki ili mali, svima će se dopasti, i nećete moći ostati na samo jednom ili dva kolačića.


Sastojci:

300gr krompira,
300gr keksa mljevenog,
200gr cokolade,
140gr margarina,
200gr prah secer,
1 kasika kakaa,
2 kasike ruma,
1 kasika ulja.


Priprema:
Skuhati 300gr krompira,zatim ocijediti i ispasirati,dodati mu 100gr cokolade,100gr margarina,sjediniti.cokolada se od toplote krompira topi takode i margarin,ili predhodno ih otopite.

Dodati 300gr mljevenog keksa,ja sam ovog puta koristila posni.200gr prah secera,1 kasika
kakaa,2 kasike ruma.po zelji dodati rum moze i jedna kasika  formirati kolac-plocu,na tabli,ili kalupu.

Ostavite da se stegne i ohladi.otopiti na pari 100gr cokolade,40gr margarina,1kasika ulja.umakati kolacice sa gornje strane ili preliti preko celog kolaca u kalupu.

gurmanija.com / bakina-kuhinjica.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design