12. 04. 2017.

BRZO SE PRAVI, A JOŠ BRZE SMAŽE - MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA



Mileram torta, od koje vam voda curi na usta. Tako je osvejžavajuće sočna, da vas naprosto hipnotiše svojim okusom. Nije komplikovana za napraviti, a oduševit će apsolutno sve koji je probaju, pa čak i one koji nisu baš veliki sladokusci. Nadamo se da ćete iskoristiit naš receptić i da će se upravo ova toerticca vec ove sedmice naći na vašoj trpezi :)))


SASTOJCI

Tijesto

– 25 daglatkog brašna

– 10 dag šećera

– 1 paketić praška za pecivo

– 1 paketić vanilin šećera

– 8 dag maslaca

– 1 jaje



Fil

– 1/2 l mlijeka

– 2 vrećice pudinga od vanilije

– 20 dag šećera

– 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)

– voće

– preljev za tortu


PRIPREMA

Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u frzideru do 45 minuta. Zatim ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.



NAPOMENA

Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte kašiku kiselog vrhnja, malo maslaca. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram.

Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.

Pecite nekih 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stepeni. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.

novi.ba / bakina-kuhinjica.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design