01. 04. 2017.

GRČKI KOLAČIĆ GOTOV ZA ČASAK :)


Grčki kolač, gotov za časak. Opasno ukusan kolačić, koji će vam se odmah dopasti. Preporučujemo vam ga za bilo koju prigodu, jer se nećete pokajati. Vaša djeca će ga također veoma brzo zavoljeti, a možete ga napraviti i kada su najzahtjevniji gosti u pitanju.


Sastojci:

– 1,5 l mlijeka
– 4 želatine
– 300 g šećera
– 1 l slatkog vrhnja
– 200 g čokoladnih napolitanki
– 2-3 rebra čokolade za kuhanje
– 300 g petit keksa
– 100 g čokoladnih mrvica


Priprema:

Od 1,5 l mlijeka odvojiti 300 ml mlijeka i u to natopiti želatine, a ostatak mlijeka prokuhati sa šećerom. U vruće umiješati želatinu sa mlijekom i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi. Izraditi slatko vrhnje i dodati u mlijeko sa želatinom.

Smjesu podijeliti na tri dijela:

1. dio ostaviti bijel

2. dio dodati zdrobljene napolitanke (možete i mljevene) i 2-3 rebra otopljene čokolade

3. dio dodati zdrobljeni petit keks ( može i mljeveni) duboku tepsiju (35x45cm) obložiti alu-folijom i posuti čokoladnim mrvicama, zatim izliti bijeli fil te staviti ga u hladnjak na nekoliko minuta da se stisne, a u međuvremenu pripremiti drugi fil sa napolitankama i čokoladom.


Na bijeli fil, staviti fil sa napolitankama te ga opet staviti u hladnjek da se stisne, za to vrijeme pripremiti fil sa petiti keksom.

Na fil sa napolitankama staviti fil sa petit keksom. Staviti u hladnjek na najmanje 2-3 sata da se stisne. Zatim na kolač staviti tacnu i prevrnuti ga naopačke tako bijeli fil sa čokoladnim mrvicama bude gore i skinuti alu-foliju sa kolača.

Čokoladne mrvice ne moraju se odmah staviti, mogu se posuti po bijelom filu i kad se kolač preokrene.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design