26. 03. 2017.

Vrlo jednostavni kruh - tijesto je hrskavo a nadjev mekan i sočan,problem nastaje kad se treba prestati jesti ,uživajte drage moje !

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
 Sastojci 4 osobe
    500g brašna /može glatko ili miješano
    1žlica instant kvasca /ili 1/2 svježeg
    1/2žličice soli


 
  na vrh noža šećera
    1 žlica ulja
    mlake vode koliko treba

    Nadjev:
    200g feta sira
    3žlice maslinovog ulja /1 žlica za premazat zdjelu
    1žličica origana/majčina dušica

    Premaz.
    1 žutanjk
    3-4žice sezama

Priprema

    1.Od sastojka zamijesite tijesto ,jako je jednostavno kao tijesto za pizzu.Tijesto formirate u kuglu ,pokrijete običnom kesom ili poklopcem i ostavite stajati 30-45 min.da se tijesto digne .


Razmrvite feta sir .
    2.Tijesto stavite na radni stol na koji ste stavili malo brašna.Raširite tijesto u krug prvo oklagijom a možete kasnije i malo rukom da bude ne pretanko kao jufke ali ni predebelo tijesto .Premažete tijesto dobro maslinovim uljem a potom stavite ako želite origano a zatim feta sirom .Na jednom dijelu/prema sebi/prstima napravite rupu  do sredine kruga ,a potom sa obje ruke rolajte tijesto u veliku kobasu.Kad ste došli do kraja kobasu lagano rukama raširite.

    3.Okruglu keramičku zdjelu za pečenje lagano nauljite .Stavite tijesto u puž ,pazeći da e ne spoje krajevi. Pokrijete i pustite na toplom mjestu pola sata da se tijesto diže.Zagrijete pećnicu na 200C .Puža bogato namažete žumanjkom i pospete sezamom.Pecite puža negdje 35 min ili dok se ne počne micati po protvanu .Ako želite možete na dno zdjele staviti papir za pečenje.
 
4.Meni je najdraži dok je topao a vi po ukusu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design