Sretan vam Dan Žena mile moje!!1Palačinke pa još sa tri vrste punjenja a uz to fini sladoled od burbon vanilije ,možete li odoljeti??Moram priznati ako moji nisu veliki ljubitelji maka u ovoj situaciji se uopće nisu bunili a ovi šareni ,lijepi proljetni zamotuljci su nestajali sa tanjura.Uživajte , donesite boje i proljeće u svoj dom!!!
Sastojci 4 osobe
- 12 palačinki/3 tuljka
- 130g Glatkog brašna Podravka
- 1 vanilij šećera
- sol
- 450-500ml mlijeka
- 2 jaja
Nadjevi:
Mak:
- 150g mak
- 100ml mlijeko
- 1/2žličice maslaca
- 2 žlice Šećera ( kristal)
Sir:
- 150g svježeg sira
- 1 vanilja šečer
- po želji korica limuna
- 2 žlice šećera u prahu
Višnje:
- 150g višnja iz kompota bez špica
- 1 žlica šećera u prahu
Priprema
1.Zamijesite tijesto za palačinke .Ispecite 12 kom palačinki.Vi naravno možete uzeti neki svoj provjereni recept za palačinke/ako vam uopće treba recept i napraviti dvanaest komada/Višnje ocijedite/provjerite da slučajno nemaju špice pa ih marinirajte sa šećerom u prahu/odložite do korištenja.
2.Pripremite nadjev od maka tako da zagrijete mlijeko ,šećer i maslac pa dodate mak ,kuhate kratko da se sve poveže i mak skuha i zgusne.Ispasirate mak štapnim mikserom da dobijete kremu.Odložite do korištenja.Sir pomiješate sa šećerom u prahu .
3.Podijelite nadjeve na tri dijela . Uzmite palačinku pa u nju stavite višnje ,zarolate usko ,stavite palačinku sa strane .Uzmite drugu palačinku pa je premažete trećinom nadjeva od sira ,zarolate usko ,odložite .Uzmite i treću palačinku pa nju premažete makom ,zarolate usko ,odložite .Uzmite četvrtu palačinku posložite na tru sve tri palačinke/dakle od sira ,maka i višnje/zarolajte praznu palačinku oko sve tri .Zamotate u veliku palačinku pa u foliju .Pustite da se sve dobro ohladi u frižideru .
4.Narežite ohlađene palačinke na koso .Posložite na tanjur.
5.U sredinu tanjura stavite sladoled ili kremu od vanilije ako vam treba na blogu imate brzu verziju od pudinga ili sporiju verziju od jaja /kremu od vanilije isto možete servirati toplu ili hladnu/.
0 komentari:
Objavi komentar