Sastojci
BISKVIT
- 6 bjelanjaka
- 200g šećera
- pola vrecice Rum šećer Dolcela
- 40 g oštrog brašna
- 20 g škrobnog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 40g tamnog kakaa
- 80 ml ulja
- 1 žlica octa
KREMA
- 1 l mlijeka
- 10 punih žlica oštrog brašna
- 6 žumanjaka
- 1 paketić Rum šećer Dolcela
- 300g šećera
- 250 g margarina ili maslaca
- 200ml slatkog vrhnja
za natopiti biskvite
- 50 ml mlijeka
- 1 žlica meda
- pola paketića Rum šećera Dolcela
Priprema
1.Za kremu zakuhati 800 ml mlijeka i u njega umijesati izmiksane žumanjke s secerom , brasnom i ostatkom od 200 ml mlijeka. Staviti na hladjenje prekriveno folijom. Izraditi margarin ili maslac s rum šećerom i sjediniti s ohladjenom kremom. Izraditi čvrsto slatko vrhnje i imijesati u kremu.
2.Dok se krema hladi specite biskvit. Istucite bjelanjke s prstohvatom soli, dodajte secer. Kuhacom umijesajte prosijano brasno, prasak za pecivo, gustin i kakao. Dodajte ulje , promijesajte kuhacom i na kraju ocat. Pecite 10 ak min na 160 C. Ohladjen biskvit prerezite okomito po pola , na dva dijela. Jedan dio ostavite netaknut a drugi prerezite vodoravno po pola.
3.Na laganoj vatri pomijesajte mlijeko, med i rum secer i premazite sva 3 biskvita.
4.Tanki biskvit+ pola kreme+debeli biskvit+krema+tanki biskvit
0 komentari:
Objavi komentar