09. 03. 2017.

RUMKO


Sastojci
BISKVIT

  • 6 bjelanjaka
  • 200g šećera
  • pola vrecice Rum šećer Dolcela





  • 40 g oštrog brašna
  • 20 g škrobnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 40g tamnog kakaa
  • 80 ml ulja
  • 1 žlica octa


KREMA

  • 1 l mlijeka
  • 10 punih žlica oštrog brašna
  • 6 žumanjaka
  • 1 paketić Rum šećer Dolcela
  • 300g šećera
  • 250 g margarina ili maslaca





  • 200ml slatkog vrhnja


za natopiti biskvite

  • 50 ml mlijeka
  • 1 žlica meda
  • pola paketića Rum šećera Dolcela


Priprema
1.Za kremu zakuhati 800 ml mlijeka i u njega umijesati izmiksane žumanjke s secerom , brasnom i ostatkom od 200 ml mlijeka. Staviti na hladjenje prekriveno folijom. Izraditi margarin ili maslac s rum šećerom i sjediniti s ohladjenom kremom. Izraditi čvrsto slatko vrhnje i imijesati u kremu.
2.Dok se krema hladi specite biskvit. Istucite bjelanjke s prstohvatom soli, dodajte secer. Kuhacom umijesajte prosijano brasno, prasak za pecivo, gustin i kakao. Dodajte ulje , promijesajte kuhacom i na kraju ocat.  Pecite 10 ak min na 160 C.  Ohladjen biskvit prerezite okomito po pola , na dva dijela. Jedan dio ostavite netaknut a drugi prerezite vodoravno po pola.
3.Na laganoj vatri pomijesajte mlijeko, med i rum secer i premazite sva 3 biskvita.
4.Tanki biskvit+ pola kreme+debeli biskvit+krema+tanki biskvit

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design