11. 03. 2017.

STRACCIATELLA – NAJBOLJI RECEPT!!!

Fotografija Jednostavni domaći recepti.

Sastojci:
BISKVIT:
  • 6 XXL bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 50 g gustina
  • 100 g brasna, pola ostro pola meko
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 vanil šećera
  • 80 ml ulja
  • 1 žlica octa




STRACCIATELLA KREMA:
  • 1l slatkog vrhnja
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 vrecice mljevene želatine
  • 400 g milerama ili kiselog vrhnja
  • 300 ml mlijeka
  • 35 g šećera
  • 2 vanil šećera
Priprema:
Bjelanjke cvrsto istuci s prstohvatom soli, dodati secer i vanil secer i prosijano prasno s praskom za pecivo i gustinom. Umijesati lagano kuhacom , dodati lagano ulje i na kraju ocat. Peci u velikom limu 38×32 cm 15 ak min na 170C.



Pomijesati zelatinu s 100ml vode i ostaviti da nabubri. Zakuhati mlijeko i secere , maknuti s vatre i umijesati zelatinu , mijesati dok se ne otopi ali ne na vatri.Izraditi slatko vrhnje , ako se mlijeko prohladilo umijesati mileram. Tu smjesu lagano ulijevati u slag mjesajuci mikserom. Naribati cokoladu u nju i razmazati po biskvitu. Ukrasiti po zelji, ja sam naribala jos 100 g cokolade.
Ovo je smjesa za veeeeliki kolac. Ako hocete manji samo prepolovite sastojke ali onda ide ona manja tepsija.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design