Sastojci:
Biskvit:
- 7 zumanaca
- 60 gr secera
- vanilin secer
- naribane korice limuna
- 7 bjelanaca
- 120 gr secera
- 130 gr brasna
- 20 gr kakaoa
- 30 gr ulja
krema:
- 500 ml mlijeka
- 100 gr secera
- 50 gr pudinga od vanilije u prahu
- 2 zumanca
- 150 gr cokolade za kuhanje
- 50 gr secera
- 250 gr maslaca
- 2 kg banana
- cokoladna glazura
Priprema:
Zumanca, secer( 60 gr ), vanilin secer i koricu limuna umutiti dobro.
Bjelanca sa 120 gr secera umutiti u snijeg pa sastaviti sa smjesom od zumanaca, dodati brasno kakao i na kraju ulje. Izmjesati , izliti u pleh i peci na 200C° jedno dvadesetak min.Ohladiti prerezati i poprskati svaku koru slatkom vodom (prokuhati malo secera i vode).
Za kremu: Dvije trecine mlijeka prokuhati. Ostatak mlijeka umutiti sa zumancima i pudingom pa dodati u prokuhano mlijeko ,mjesati 1-2 min da se zgusne. U medjuvremenu na pari istopiti cokoladu pa je sa secerom umjesati u jos toplu kremu. Maslac isjeci na kockice pa dodati i njega sve dobro izmiksati.
Prvu koru tanko premazati kremom poklopiti drugom pa i nju tanko premazati. Banane oguliti uzduz prerezati i redati po kremi. Preko banana namazati ostatak kreme pa preko nje glazuru od cokolade.
izvor : coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar