SASTOJCI:
- 7 jaja
- 15 kašika šećera
- 200 gr brašna od kokosa
- 250 gr margarina
- 100 gr mliječne čokolade ili za kuhanje
- 2 kesice šlaga od vanilije
NAČIN PRIPREME:
Krema:
Umutite bjelanca pjenasto dodajte 7 kašika šećera.
Nakon što sve umutite dodajte kokos i ponovo mutite.
Smjesu prelijte u pleh za pečenje koji treba da pouljite.
Pecite na 170°,15 minuta.
Fil:
U posudi umutite žumanca i 8 kašika šećera.Dodajte margarin mutite i dodajte istopljenu čokolad (istopiti sa 2 kašike ulja,ohladiti).
Sjedinite sve.
Krema:
Umutite šlag kreme po uputama na kesici.
Ohladite koru i na nju namažite fil,zatim šlag od vanilije.
Kolač stavite u frižider na 2 sata,a zatim poslužite.
0 komentari:
Objavi komentar