Nevjerovatno ukusna i jajko brza za napraviti Čokoladna keks torta, koja će se vašima mališanima, kao i naravno ostatku porodice itekako svidjeti. Toplo vam preporučujemo ovu čokoladnu poslasticu, koja će nadamo se postati svakodnevnica vaše kuhinje. NAdamo se da će vams e svidjeti, baš kao štp je i nama, i da ćete što prije uživati u ovoj poslastici koja obiluje nevjerovatno ukusnom čokoladom, koju svi volimo :))
Sastojci:
- 5 dcl. mlijeka
- 2 pudinga od čokolade
- 3 kašike šećera
- 100 g. čokolade za kuhanje
- 250 g. maslaca
- 4 žumanca
- 200 g. šećera u prahu
- 1 kašika kakao
- oko 600 g. petit keksa
- oko 3,5 dcl. skuhane jake kafe
- šlag krem od čokolade
Priprema:
U 5 dcl. mlijeka istopiti čokoladu i skuhati sa pudingom umućenim sa šećerom i malo mlijeka.
Pokriti najlon folijom direktno preko fila, ne preko oboda posude, i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.
Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom u prahu, dodati kakao i miješati na pari oko desetak minuta. Ostaviti da se ohladi pa sjediniti sa umućenim maslacem.
Spojiti oba fila i miješati mikserom velikom brzinom da se dobije glatka i homogena smesa. Ostaviti petnaestak minuta u frižider prije počekta filovanja.
Keks umakati u hladnu kafu, redati 5×4, filovati tako 4 reda keksa i tri reda fila.
Gore staviti umućen šlag krem od šokolade
Ako želite da promiješate puding to učinite dok se potpuno ne ohladi jer kada se miješa jako hladan i čvrst puding on ima to svojstvo da se razdvojii i dobićete tečnu kašu, a to ne želimo napraviti.
0 komentari:
Objavi komentar