24. 03. 2017.

Milenium Torta

Milenium Torta

Sastojci:
Za podlogu:
  • 100 g poprženih i mljevenih lješnjaka
  • 100 g čokolade za kuhanje (40% kakaa)




Za ganache mousse kremu:
  • 150 ml Šlaga 5+ Dolcela
  • 50 ml mlijeka
  • 100 g tamne čokolade (70 % kakaa)
Za mousse od bijele čokolade:
  • 50 ml mlijeka
  • 150 ml Šlaga 5+ Dolcela
  • 150 g bijele čokolade
Za mousse od tamne čokolade:
  • 50 ml mlijeka
  • 150 ml Šlaga 5+ Dolcela
  • 150 g čokolade za kuhanje (40 % kakao)
Za preljev:
  • 300 ml Šlaga 5+ Dolcela
  • 150 g mliječne čokolade
  • 75 g tamne čokolade (70 % kakaa)
  • 75 g čokolade za kuhanje (40 % kakaa)
Priprema:
Za podlogu:
1.
Popržite lješnjake i očistite ih od ljuskica, sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte s otopljenom čokoladom. Stavite dobivenu masu na masni papir u kalup za torte veličine oko 20 cm.
2.
Stisnutu i ohlađenu čokoladnu podlogu okrenite i maknite papir, dobit ćete predivnu čokoladnu podlogu punu lješnjaka.
Za ganache mousse kremu:
1.
Slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi i kada zavrije, maknite na stranu da se hladi. Krema ne smije biti tvrda, nego tekuća, a opet hladna. Miksajte je nekoliko minuta dok ne dobijete pjenu poput moussa. Premažite preko podloge i stavite u hladnjak da se hladi.
Za mousse od bijele čokolade:
1.
Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu bijelu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Bijelu mousse kremu nanesite preko tamne kreme i vratite u hladnjak.
Za mousse od tamne čokolade:



1.
Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu tamnu čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Kremu od tamne čokolade nanesite preko bijele kreme i vratite u hladnjak.
Preljev preko torte:
1.
Prokuhajte slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu stavite u jednu posudu, a tamnu čokoladu (70% kakaa) i čokoladu za kuhanje u drugu posudu.
2.
Ravnomjerno podijelite vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom promiješajte da se čokolade otope i da nema grudica.
3.
Ohladite i pojedinačno svaku prelijte po torti. Prvo mliječnu čokoladu prelijte i stavite hladiti. Zatim prelijte tamnu smjesu čokolada te prelijte i stavite hladiti.
Posluživanje
Toplim nožem zagrijanim u vrućoj vodi izrežite tortu na kriške pa poslužite.
Savjet:
Prilikom pripreme moussa čokoladu malo ohladite i odjednom je umiješajte u napola istučeni Šlag5+ i pazite prilikom miješanja da ne prijeđete granicu između moussa i šlaga tj. da ostane smjesa mekanija, jer će se inače stvarati grudice masnoće.
Napomena:
Tortica je malena… ali ubojita, ukoliko želite veću, samo povećajte količine x 2, za kasniji tijek ne odgovaram :DDDD !!

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design