07. 03. 2017.

Mesna štrudla


Za 4 osobe potrebno je:
pakovanje lisnatog testa,
2 crvene paprike,
400 g mlevenog junećeg mesa,



glavica crnog luka, jaje + žumance,
2 kašike ulja,
2 kašike kečapa,
150 g ementalera,
2 kašičice soli i
mleveni crni biber.

Priprema:
1 Smrznuto lisnato testo razvijte oklagijom u pravougaonik veličine 30 x 40 cm. Paprike operite, izvadite semenke i izrežite na kockice. Crni luk oljuštite i sitno iseckajte.



2. Na zagrejanom ulju ispržite crni luk, dodajte papriku i dinstajte oko 10 minuta. Mleveno meso izmešajte sa kečapom, jajetom, posolite, pobiberite i sjedinite sa dinstanim povrćem.
3 Nafilujte koru, pospite kockicama ementalera, urolajte, uvucite ivice, premažite žumancetom i pecite u rerni 10 minuta na 220 stepeni i 25 minuta na 175. Servirajte sa salatom.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design