13. 04. 2017.

OVO SU GLAVNA TRI RAZLOGA ZBOG KOJEG SE VAŠI NOKTI LISTAJU I STALNO PUCAJU




Pucanje noktiju ponekad zna da bude veoma iritirajuća stvar, posebno ako ste ih neko vreme puštali i spremali za francuski manikir.


Do listanja i pucanje noktiju dolazi ne samo zbog urođenih mana, već i spoljašnih uticaja, posebno ako imate jake nokte. Ukoliko imate probleme sa noktima, ne mora da znači da se radi o nedostatku vitamina ili znacima bolseti.


Ako se nokti često kvase i suše biće osjetljiviji, te će naravno biti skloni pucanju.

Većina žena je izložena kućnim poslovima, koji podrazumevaju pranje i čišćenje, pa su nokti stalno izloženi negativnim uticajima i raznim hemikalijama. Izbjegavajte da stavljate metalne djelove na površinu nokta, jer smanjujete mogućnost da će doći do zacjepljenja.

Negujte ih i uklonite sva oštećenja, koja bi mogla da dovedu do pucanja. Redovno skraćivanje i oblikovanje noktiju, uz upotrebu grickalice, makazica i turpije se podrazumjeva. Noktima je potrebna njega, baš kao i kosi, koži i zubima.


Preporučuje se nošenje zaštitnih rukavica i nanošenje losiona koji će štititi i hraniti nokte. Naravno, postoji i druga opcija, a to je da se odreknete spremanja i pranja, ali nismo sigurni koliko će se ovo svidjeti vašim ukućanima.

steptohealth.com / receptizapet.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design