01. 04. 2017.

” ZAGREBAČKA KREMŠNITA ” — Ukusna i neodoljiv kolač koji je spreman za 30 minuta

Fotografija Super Recepti.

SASTOJCI:
  • 250 gr lisnatog tijesta




Krema:
  • 1 krema za kremšnite
  • 500 ml vode
  • 600 ml šlaga
  • 2 šlagfixa
Glazura:
  • 200 gr čokolade za kuhanje
  • 35 gr maslaca
NAČIN PRIPREME:
Lisnato tijeto razvijte na pobrašnjeno podlozi veličine tepsije u kojoj ćete peći ( 20×30).
Tijesto prebaciti u tepsiju i staviti da se peće u zagrijanoj rerni oko 15-ak minuta na 200°.
Kada se kora ispeče ostaviti da se hladi oko 20 minuta.
U vodu zatim staviti kesicu kreme za kremšnite.



Mikserom mutiti,a zatim smanjite malo brzinu i mutite još 5-6 minuta.
Kremu umućenu odmah nanesite na kokru i sve lijepo pravnjajte.
U posudu zatim umutiti šlag (dobiti oko 600ml),zatim dodati sadržaj kesice šlag fixa i nastaviti mutiti sve dok vam smjesa ne postane čvrsta.
Šlag premazati preko kreme i ponovo poravnjati površinu.
Istopite čokoladu sa malo maslaca,ostavite da se prohladi i prelijte preko kolača.
Ostavite u frižider da se ohladi oko 2 sata,a zatim isjeći na kocke i poslužiti.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design