SASTOJCI:
Biskvit:
- 7 bjelanaca
- 7 supenih kašika šećera
- 2 kašike kakaa
- 70 gr oraha
- 3 velike kašike brašna
- prašak za pecivo
Fil:
- 7 žumanaca
- 750 ml mlijeka
- 2 pudinga od banane
- 4 srednje veličine banane
- čokoladne mrvice
- 260 gr maslaca
- 7 velikih kašika šećera
- 3 kesice šlag kreme
- 250 ml mlijeka
- 120 gr čokolade
- kašikica ulja
*Biskvit:
U posudu umutite bjelanca,postepeno dodavati šećer i nastavite mutiti.
U drugu posudu pomiješajte brašno,kakao.mljevene orahe,prašak za pecivo pa dodajte dok miješate u bjelanca.
Rernu zagrijte na 200°.
Pripremite veliku tepsiju,obložite je papirom za pečenje i sipajte dobivenu masu za biskvit.
Ispecite i ostavite da se ohladi.
Nakon toga presjecite na pola po dužini.
*Fil:
Na ringli prokuhajte 650 ml mlijeka i šećer.
Umutite žumanca i dodajte ostalih 100 ml mlijeka,mutite i na kraju dodajte puding od banane.
Kada vam je mlijeko prokuhalo maknite sa vatre i presipajte žumance sa pudingom u prokuhalo mlijeko.
Pažljivo presipajte dok konstanto mješate smjesu.
Kada ste presuli vratite još malo na ringlu i kuhajte dok vam se smjesa ne zgusne.
Kada to završite ohladite fil i dodajte predhodno umućen margarin sa čokoladnim mrvicama.
Na koru namažite polovinu fila,poredajte banane (slika),pa opet namažite sa ostatkom fila.Sve to pokrijte sa drugom polovicom kore.
Umutite šlag kremu (sa mlijekom) i po vašoj želji ukrasite tortu,a zatim prelijte je sa otopljenom čokoladom i ukrasite sa kojim kolutićem banane.
0 komentari:
Objavi komentar