12. 04. 2017.

PUDING KIFLE - NAJSAVRŠENIJE KOJE SAM PROBALA, MEKE SU DANIMA, A SAVRŠENE SU I KAD SE ODMRZNU



Savršene kifle, i još savršeniji okus. U nastavku pročitajte kako da napravite ove nevjerovatne kiflice, koje se tope u ustima. Odlične su za doručak, a ponajblje idu uz jutarnju čaj, ili kafu, a naravno tu je i mlijeko, sve ovisi o tome šta više volite i preferirate.


SASTOJCI

1.2kg brasna

3dcl mlijeka

2dcl vode

1 kocka kvasca

2 jaja

1 zumance

2dcl ulja

3sk secera

2kk soli




ZA PREMAZIVANJE KORA

1 margarin

2 zumanca



FIL

2 kesice pudinga od vanile

5 dcl mlijeka

5 sk secera



ZA PREMAZIVANJE KIFLI

1 jaje




PRIPREMA

Kvasac potopiti u malo mleka secera i brasna. Prosejati brasno,dodati ostale sastojke i zamesiti testo da se ne lepi za posudu. Ostaviti da naraste. Podeliti na 10 delova. Svaku lopticu rastanjiti. Za jednu koru je potrebno 5 loptica.

Cetiri premazati i redjati jednu preko druge a petu ne premazivati. Sad razvuci celu koru sto je vise moguce i podeliti je na 24 dela. Staviti fil i uvijati kifle. sve ponoviti i sa drugom korom. Kifle redjati u pleh i ostavit ih jos pola sata da narastu.

Premazati ih umucenim jajetom i peci na 200C. Kad se ohlade posuti ih prah secerom..


FIL

puding skuvati sa duplo manje mleka nego sto pise na kesici i ostaviti da se ohladi pre filovanja. Ove kifle su savrsene i sa slanim filom.

pinterest.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design