04. 04. 2017.

Ispecite domaća peciva za hamburgere

Rezultat slika za Ispecite domaća peciva za hamburgere
Sastojci
Za 6 većih peciva:
600 g krušnog brašna ili namjenskog brašna za dizana tijesta
1 svježi kvasac
½ praška za pecivo


ravna žlica soli
100 g otopljenog maslaca ili 1 dcl ulja
200 ml mlijeka (2 čajne žličice šećera)
150-200 ml mlake vode
razmućeni žumanjak ili malo mlijeka za premazivanje
sjemenke sezama ili lana za posipanje


Ako ste majstor od ćevapa i burgera, uživanje u ovim delicijama s roštilja zaokružit ćete tako da ispečete domaće lepinje i peciva za hamburgere.

Uz svo umijeće pripreme mesa i vještinu roštiljanja, naše će roštiljske poslastice ostati pomalo poput torte bez šlaga, ako im se ne pridruži odgovarajuća „ambalaža“. Jer složit ćete se, izostat će potpun užitak u ćevapima i pljeskavicama budu li vam posluženi bez lepinje ili somuna, a ni hamburger nije potpun doživljaj bez hambi peciva. I lepinje i hambi peciva možete nabaviti već gotove, ali kad ste se već prihvatili vašeg roštilja, pripremili meso, napravili umake, šteta je da i krušni tanjurići na kojima ih poslužujete, ne budu vaših ruku djelo. U nastavku pročitajte kako pripremiti domaća peciva za hamburgere, a ako se dvojite čime ih “napuniti”, evo nekoliko ideja.

Priprema peciva za hamburger:
U većoj posudi pomiješajte brašno sa solju i praškom za pecivo, a u sredini načinite udubinu. U 200 ml mlakog mlijeka u kojem ste otopili šećer razmrvite svježi kvasac, pa ga ulijte u udubinu u brašnu, poklopite posudu i ostavite 15-ak minuta da kvasac naraste. Dodajte otopljeni maslac ili ulje, ovisno o tome za što ste se odlučili. Maslac će vaša peciva učiniti sličnija slatkim hambi pecivima, kakva obično vezujemo uz američke hamburgere. Dodajte mlaku vodu i zamijesite tijesto, po potrebi dodajući još vrlo male količine brašna. Mijesite najmanje 5 minuta, po potrebi i dulje, da dobijete glatko tijesto pa ga ostavite da udvostruči obujam. Tijesto zatim premijesite, podijelite na šest ili osam (ovisno o tome kako velika peciva želite) jednakih dijelova, formirajte loptice i ostavite ih na toplom da udvostruče obujam. Želite li peciva većeg promjera, nešto niža i u obliku diska, spljoštite ih malo dlanom i raširite. Ako ih ostavite u obliku loptica, dobit ćete viša, okruglastija peciva. Nakon što narastu, za dobiti peciva tamnije površine, premažite ih razmućenim žumanjkom ili s malo mlijeka i pospite sjemenkama. Ako želite svjetlija peciva, premažite ih samo mlakom vodom, toliko da se sjemenke imaju za što primiti i ne padaju prilikom posipanja. Pećnicu ugrijte na maksimum. Prije stavljanja peciva u pećnicu, na dno pećnice stavite plitku posudu s toplom vodom, koja će isparavanjem omogućiti da se peciva tijekom pečenja vlaže i da im korica ostane mekana. Peciva za hamburgere pecite 20-ak minuta na 200 °C.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design