13. 04. 2017.

FERRERO ROCHER KOLAČ NAJBOLJI KOJI SAM PROBALA


Dovoljno je samo reći Ferrero Rocher, i već vam voda ide na usta. Priznajem da sam velika ljubiteljica sltakiša i torti, ali ovaj je na mojoj ljestivic na prvom mjestu. MOžda će malo potrajati samo pravljenje torte, ali jverujte vaš trud će itekako biti nagrađen, jer kada je probate, ostat ćete u transu. Nadamo se da će vam se sviditi, jer meni je nikada nije dosta.


Sastojci:

Za koru:

100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 jajeta
130 g Menaž čokolade
1 kašika kakaa
1 kesica vanilin šećera
70 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
70 ml slatke pavlake
130 ml mlijeka


Za krem:

400 g nutele
400 g krem sira
250 g seckanih lešnika
100 g napolitanki
Za glazuru:

200 g Menaž čokolade
200 ml slatke pavlake

Priprema:

Mikserom umutiti šećer i maslac, čokoladu otopiti na pari. U maslac dodati 4 žumanceta-jedno po jedno, ohlađenu čokoladu, kakao i vanil šećer. Brašno izmješati sa praškom za pecivo, dodati masi, lagano kašikom promješati. Mješajući dodajte slatku pavlaku, mleko i snijeg od bjelanaca.



Peći koru u plehu obloženom papirom za pečenje na 180 C oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti i preseći je uzduž i spremiti je za filovanje.

Za krem izmiksati krem sir, dodati nutelu, sjeckane lješnike i izdrobljene napolitanke.

Nafilovati tortu i preliti je čokoladom. Zagrijati slatku pavlaku, skloniti sa šporeta i dodati čokoladu. Lagano izmešati i preliti preko torte. Ukrasiti po želji.

Ja sam ovu tortu pravila od duple mjere, jer je preukusna-nije tako slatka, a puna čokolade. Moj savjet svima koji se odluče da je prave da dupliraju sastojke, jer se brzo pojede za tili čas i nema je :))

kolaci.biz

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design