15. 04. 2017.

LAGANA VOĆNA TORTICA SA OKUSOM BANANE



Vocna tortica sa bananom, lagana je i jednostavna za naoraviti. Možete je poslužiti za bilo koju prigodu, jer nikoga neće razočarati, niti ostaviti ravnodušnim. toplo vam preporučujemo da je probate, i zajedno sa vašom porodicom uživate u svakom zalogajčiću.


SASTOJCI:

Kora (tri kore):

3 belanceta
3 kašike šećera
1 žumance
2 kašike brašna
2 kašike griza

Fil 1:

250ml vode
250ml soka od ananasa
4 kašike šećera
2 kesice pudinga od vanile
80ml slatke pavlake (ili dve kesice čvrsto umućenog šlaga)
6 kolutova ananasa

Fil 2:

0.5 l mlijeka
4 kašike šećera
6 žumanaca
1 1/2 kesica pudinga od vanile
200 gr maslaca
150 gr prah šećera


Još:

2-3 banane
šlag ili slatka pavlaka za ukrašavanje (oko 80 gr)
7 kolutova ananasa za ukrašavanje
sok od ananasa za natapanje kora (oko 250 ml)

Priprema:

1. Kora: Penasto umutiti belanca, dodati šećer, zatim žumance, brašno i griz. Peći u
prethodno pripremljenom plehu u zagrejanoj rerni dok se kora lagano ne odvoji od ivice
pleha. Pleh u kome sam pekla je prečnika 26cm. Isti postupak ponovite 3 puta kako bi
dobili tri kore.

2. Fil 1: Vodu i sok od ananasa stavite u šerpu dodajte šećer i na tome skuhajte puding koji
ste prethodno razmutili u posebnu činiju sa 5 kašika vode. Ja koristim sok koji se nalazi
u konzervi. Taman će vam biti dovoljna konzerva ananasa od 850 gr.

U njoj ima tačno 14 kolutova ananasa koliko vam treba, a sok iskoristite za fil i natapanje kora.


3. Dobro ohladite fil. Umutite čvrsto slatku pavlaku ili šlag, pa sjedinite sa hladnom
masom. Kolutove ananasa isecite na sitne kockice pa dodajte u fil.


4. Fil 2: Stavite mleko i šećer u šerpu da provri. U to dodajte žumanca i puding koje ste
prethodno umutili sa 5 kašika mleka. Fil ostavite da se ohladi.

5. Penasto umutite maslac i prah šećer, pa sjedinite sa ohlađenim filom.

6. Filovati: kora – fil 1 – fil 2 – banana isećkana na tanke kolutove tako da pokrije celu koru
i fil- kora – fil 1 – fil 2 – iseckana banana – kora -fil 1- fil 2. Svaku koru natopite sokom od
ananasa pre filovanja. Trebaće vam oko 250 ml soka za sve kore.

Ukrasite tortu preostalim kolutovima ananasa i šlagom. Ja sam ovaj put stavljala cele kolutove i malo
ih je bilo teže seći. Sledeći put ću da ih iseckam na kockice

zlatnirecepti.work / bakina-kuhinjica.blogspot.ba

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design