08. 04. 2017.

Dajte malo drugačiji ukus piletini koju često jedete. Oduševiti ćete se.

Fotografija Ljepota i Zdravlje.
Sastojci
1 kg bataka
2 čehne bijelog luka
4 kašike maslinovog ulja


1 kašika meda
1 kašika aleve paprike
2 kašičice soli

Način pripreme
Bijeli luk sitno isjeckajte. Pomiješajte sa maslinovim uljem, alevom paprikom i soli.

Prelijte preko bataka i ostavite da odstoji sat vremena. Batake izvadite iz marinade i popržite na tavi dok ne porumene. U ostatak marinade dodajte med i promješajte. Prelijte preko bataka pa pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20 minuta.
Fotografija Ljepota i Zdravlje.
Fotografija Ljepota i Zdravlje.

0 komentari:

Objavi komentar

Popularni članci

 

BAKINA KUHINJICA Template by Ipietoon Cute Blog Design