05. 04. 2017.
Čokoladna kokos fantazija
Sastojci za kore:
6 jaja
10 kašika šećera
5 punih kašika brašna
2 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo ( 10 gr )
3 kašike mleka
3 kašike ulja
Fil:
1 l mleka
1 puding sa ukusom slatke pavlake
5 kašika gustina ( može biti i sve gustin , onda 8 kašika )
6 kašika šećera
100 gr kokosa
300 ml slatke pavlake ( mnogo je lepo sa njom, ali ako ne želite onda 250 gr maslaca )
Čokoladni krem ( ganache ):
250 ml slatke pavlake
150 gr čokolade
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Ulupati belanca sa šećerom pa dodati žumanca i opet umutiti. Dodati mleko i ulje uz mućenje. Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve izmešati varjačom ( ne mikserom ) U pleh prečnika 23, 24 cm staviti papir i istresti celu smesu. Staviti da se peče na 200 stepeni 10 minuta pa smanjiti na 180 i peći još 15 minuta.
Isklučiti rernu i ostaviti da se tako sve zajedno hladi još 15 minuta. Izvaditi koru i ostaviti da se hladi. Ohladjenu koru iseći na tri jednaka dela. Ukoli ne želite da sečete il ine znate možete da pečete tri puta korice. Dok se kore peku pomešati puding, gustin i šećer pa dodati 200 ml hladnog mleka a ostatak staviti da provri. Kad provri zakuvati umućenu masu i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i umešati kokos. Ostaviti da se hladi prekriveno folijom. Ulupati slatku pavlaku pa je dodati ohladjenom kremu. Ukoliko vam je gusto sipnite samo malo mleka i opet umutite. Kada se kore ohlade, pravite čokoladni deo. Pomešati slatku pavlaku i iskidanu čokoladu i staviti na paru da se otopi i zagreje. Mešati stalno. Kada se otopilo i dobila se retka glazura skloniti sa vatre. Topao krem namazati na sve tri kore ravnomerno. Ukoliko vam se čini da su vam kore suvlje, pre mazanja čokoladom možete da ih malo poprskate mlekom. Ostavite tako korice namazana čokoladom da se glade. Najbolje ako možete u frižider 10 – 15 minuta. Kada se čokolada malo stegla stavite prvu koru nanesite trećinu krema. Krem nanosite vadeći kašikom po malo na celu površinu kore i posle samo malo nožem razvučete. Tako uradite i sa ostale dve kore, odgore je fil. Preko fila pospite kokosom i dekorišite po želji. Torta neka odstoji u frižideru 2 – 3h i može se poslužiti.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Popularni članci
-
Osvježiti svoj dom i riješiti se negativne energije, možete uz ovaj jednostavan trik sa prirodnim sastojcima. Bolje je nego da koristite...
-
Zove Fata jedno jutro svoju svekrvu telefonom pa joj kaže: – Dobro jutro, gospođo… Cijelo jutro razmišljam i razbijam glavu al’ ne m...
-
Našla je majku i posljednjeg brata. A težak je to posao bio jer te 1992. obećala je samoj sebi da će pronaći i skupiti svih svojih osmer...
-
Naljutla se žena na muža i nabraja mu, e da znaš sad da ćeš odsad za sve da mi plaćaš, štagod da radim, morat ćeš da znaš platiti. ...
-
Tokom dana sam danas tipkao sa djevojkom, i to baš u trenutku dok je brijala svoju macu. Dok smo pisali, rekla mi je kako je ...
-
Lan ivoda su nevjerovatnak ombinacija, te kada bi je redovno konzumirali, a naročito žene, napravili bi nevjerovatan pomak, što se tiče ...
-
Od moje starije sestre svekrva je dno dan, znači, žena je neviđeni debil. Sestra se udala, pa sigurno ima već i 10 dana, i na dan vjenčan...
-
Kada dože zubobolja, onda nas sve boli, kompletna glava, te je osjećaj zaista nepodnošljiv. Peremo zube, uzimamo tablete, ali ništa ne p...
0 komentari:
Objavi komentar